DELEGACIJA IFAD-A U PETNJICI: PROJEKAT “GORA” ZA RAZVOJ BIHORA

Danas je delegacija IFAD-a koju su činili tročlana delegacija, na čelu sa šeficom tima Maille Peltier posjetila opštinu Petnjica.

Tom prilikom, poljoprivrednim proizvođačima prezentovan je projekat pod nazivom „Gora“, koji će značiti za građane Petnjice i opštinu Petnjica.

Predsjednik opštine Samir Agović sa svojim saradnicima primio je predstavnike IFAD-a i nakon sastanka kazao da će se lokalna uprava u narednim godinama aktivno baviti ovim projektima u cilju osnaživanja poljoprivrednih proizvođača.

Predsjednik je iskazao zadovoljstvo da je opština Petnjica dobila mogućnost da koristi sredstva iz projekta.

„Projekat „Gora“ je nastavak projekta IFAD-a preko kojeg smo iskoristili velika sredstva i unaprijedili infrastrukturu u našoj opštini u prethodnom periodu.
Biće to prilika da povučemo sredstva, koja će se koristiti za tri namjene. Jedna namjena je za žensko preduzetništvo, druga za mlade ljude koji žive u ruralnom području i sredstva za zaštitu od klimatskih promjena. Realizacijom projekta, dobićemo dodatni kvalitet, a jedna od prednosti projekta je međuopštinska saradnja.

Prema informacijama koje smo dobili od tima, u Crnoj Gori možemo očekivati sredstva od 9,2 miliona dolara.

Očekujem realizaciju ovog projekta od naredne godine i mi ćemo raditi na kreiranju ideja i razvojnih projekata i bićemo spremni kada bude objavljen Javni poziv, kako bi dobili novčana sredstva“, zaključio je predsjednik Agović.

ALMINA LIČINA