Sportski talenti porijeklom iz Bihora – KENAN KOČAN, NOVA NADA NJEMAČKOG “EINTRACHT TRIERA”

 Fudbaler od kojeg se očekuje ozbiljna fudbalska karijera vodi porijeklo iz bihorskog sela Godočelje, odakle mu je otac devedesetih godina prošloga vijeka doselio u Luksemburg.

 

Kenan Kočan nastavlja fudbalsku avanturu u njemačkom klubu „Eintracht Trier“ u Njemačkoj

Mladi i talentovani Kenan Kočan, majstor slobodnih udaraca i kreator igre na sredini terena, od 2021/2022 sezone je član komšijskog njemačkog kluba „Eintracht Trier“.

Kenan je imao nekoliko interesantnih ponuda i na kraju se ipak odlučio da svoj fudbalski angažman nastavi u Trieru.

Ovaj mladi fudbaler i reprezentativac Luksemburga U15 iz igre u igru pokazuje veliki potencijal i talenat svojstven rijetkim majstorima fudbala.
Uočili su to i fudbalski stručnjaci u Trieru prepoznali njegov kvalitet, tako da se Kenanu, uz uporan rad i sportsku disciplinu, smiješi blistava sportska karijera.

Mladi Kočan, otpočeo je svoju fudbalsku karijeru sa pet i po godina u fudbalskom klubu „Etzell“ u gradu Etelbriku (Ettelbrick), a onda je 2018. prešao u luksemburški FK Racing gdje je ostao sve do prelaska u klub iz Trijera u Njemačkoj maja 2021.

Njegovi roditelji, otac Mirsad i majka Bahrija, rođena Duraković, čvrsto vjeruju u njegov uspjeh i svim snagama stoje iza svog sina, pružajući mu moralnu i svaku drugu podršku.

Za uspjeh u fudbalu potreban je talenat, rad i volja; Kenan posjeduje sve atribute velikog talenta te opravdano važi za veliku fudbalsku nadu, kako njegovog aktuelnog kluba, tako i reprezentacije Luksemburga.
Napomenimo i to da su Kenanovi roditelji, porijekom iz Bihora, još kao djeca 1991. doselili u Luksemburg i tu započeli novi život.

Na kraju da završimo ovaj tekst rečenicom: u životu uspijevaju oni koji znaju šta hoće!

F. Muratović