U Petnjici održana prezentacija Agrobudžeta za 2022. godinu

U prepunoj sali skupštine opštine Petnjica juče je održana prezentacija Agrobudžeta za 2022.godinu. Predstavnici ministarstva na čelu sa generalnim direktorom direktorata za poljoprivredu Miroslavom Cimbaljevićem upoznali su prisutne o mjerama podške poljoprivredi.

Agrobudžet u ovoj godini iznosi oko 51 milion eura, koji je uvećan za 32% u odnosu na prošlu, a 47% u odnosu na 2020. Godinu.

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa novim mjerama kao i sa povoljnistima koje su predviđene ovim Agrobudžetom.

Najviše interesovanja od strane poljoprivrednih proizvođača bila je nabavka sitne mehanizacije kao pokretanje poslovanja mladih poljoprivredika.

U ime Odjeljenja za poljoprivredu prisutnima se obratio rukovodilac mr. Adis Ličina koji se zahvalio predstavnicima ministarstva na dosadašnoj saradnji i ujedno pozvao poljoprivredne proizvođače da maksimalno iskoriste podršku predviđene Javnim pozivima. Ličina je napomenuo da će Odjeljenje za poljoprivredu biti dostupno, svakom poljoprivrednom proizvođaču oko pružanja stručnih savjeta kao i pružanju informacija za potrebnu dokumentaciju. Takođe je naveo da će svaki javni poziv biti objavljen na portalu Radija Petnjica.

Prvi javni pozivi očekuju se već naredne nedelje, a da je u toku prijava za premije u stočarskoj proizvodnji i koja će trajati do kraja aprila mjeseca.

ERIS BABAČIĆ