UČENICI SMŠ U PETNJICI ORGANIZOVALI PROGRAM POVODOM DANA ŽENA

Povodom Osmog marta, Međunarodnog dana žena, Učenički parlament Srednje mješovite škole u Petnjici, u saradnji sa učenicima gimnazijskih odjeljenja i sekcijama, organizovao je razne aktivnosti za učenike i profesore.

Pedagoškinja škole Sabina Muratović održala je radionicu sa učenicama škole pod nazivom “Dan borbe za ženska prava”. Nakon uvodnog predavanja o Osmom martu, učenice su učestvovale u diskusiji o ženama u prošlosti i ženama sada, o položaju žena, stereotipima, predrasudama u patrijarhalnom društvu. U ovoj zanimljivoj radionici učenice su saznale više o svojim pravima i načinima da ih ostvare.

Članovi Učeničkog parlamenta i učenici gimnazijskih odjeljenja pripremili su kolače sa porukicama za profesorice i učenice, odradile pano posvećen Danu žena,  kao i čestitke za sve učenice u školi koje su podijeljene nakon velikog odmora.

Takođe i predsjednik đačkog parlamenta Srednje Mješovite škole Šaban Adrović čestitao je Dan žena.

“Danas smo imali priliku da na kreatiivan način obilježimo Osmi mart i skrenemo pažnju na značaj ovoga datuma, kao i da naglasimo neophodnost borbe za bolji položaj pripadnica ljepšeg pola.

Nerijetko nas drugari potpuno oduševe svojim idejama, manirima i umjetnošću, a povodom 8. marta pokazali su kakvi su kavaljeri i dame.

Članovi Učeničkog parlamenta naše škole su izradili pano, a zainteresovani učenici su imali priliku da probaju ukusne poslastice kao dokaz kreativnosti naših učenica. Uz poslastice su dijeljene i poruke o značaju ovoga datuma. Organizovana je i poodjela koverti sa snažnim porukana našim drugaricama”, zaključio je Šaban Adrović.

ALMINA LIČINA