Skupština donirala 150 knjiga OŠ “Mahmut Adrović”

Skupština Crne Gore donirala je Biblioteci JU Osnovne škole “Mahmut Adrović” iz Petnjice 150 knjiga u oblasti prava, politike, ekonomije, umjetnosti i srodnih oblasti.

Tim povodom generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić sa šeficom Bibliotečko-dokumentalističkog centra i arhiva Jelisavetom Blagojević, sastao se danas sa direktorom te osnovne škole Almirom Pljakićem, sekretarom Osnovne škole Samirom Zejnilovićem i bibliotekarom Adnanom Pačarizom.

Klarić je izrazio zadovoljstvo prihvaćenom inicijativom Biblioteke Skupštine da fond Biblioteke Osnovne škole obogati i oplemeni novim naslovima, pri čemu posebno zadovoljstvo stvara činjenica da će navedena literatura koristiti mlađim generacijama u njihovom intelektualnom i ukupnom razvoju i usavršavanju.

Generalni sekretar je istakao da je ovo nastavak donacija knjiga Skupštine Crne Gore bibliotekama na sjeveru Crne Gore budući da je, u oktobru 2021. godine, određeni broj naslova poklonjen i Narodnoj biblioteci koja funkcioniše u sklopu Centra za kulturu, sport i medije Opštine Šavnik.

“Predstavnici škole su izrazili zahvalnost na odvojenom vremenu i izraženoj spremnosti da se održi sastanak jako lijepim povodom koji otvara put za dalji razvoj i jačanje međubibliotečke kao i ukupne međuinstitucionalne saradnje. Posebno su istakli zahvalnost na izraženoj otvorenosti i spremnosti i za druge vidove saradnje, ne samo u oblasti bibliotekarstva, gdje su istakli prednosti programa Skupštine ‘Demokratske radionice'”, navodi se u saopštenju Skupštine.

PREUZETO: VIJESTI