(FOTO I VIDEO) NAPUŠTENE KUĆE U AZANAMA KAO OPOMENA DA SE BIHOR PRAZNI

Azane

Svakim danom sve je više oronulih starih i pustih kuća, koja se urušavaju u Bihoru. Sama činjenica da su ove kuće nekada bile pune djece i pune života, svaki kamen od kojeg su kuće sagrađene nosi svoju priču o tome vremenu, kada se nije imalo mnogo, ali bilo srećno i zadovoljno, a danas prepuštene same da se bore sa zubom vremenom.

S obzirom na to da je Petnjica suočena sa velikm brojem odliva stanovništva u svim svojim djelovima, ali nigdje to nije izraženije kao u Azanama.

Ekipa Radija Petnjice je bila i zabilježila par kadrova iz ovog lijepog sela, ali nažalost pustog.

,,Život ovdje je bio težak živjelo se u zajednici i pretežno se stanovništvo poljoprivredom bavilo. Ranije se nije imalo mnogo, radili bi smo u najam za dnevnice, ali tada je bilo drugo vrijeme nije se mnogo imalo, ali bilo se srećno i zadovoljno, kazao je Žarko Stanišić  iz Azana u jednoj od naših emisija

U ovom selu smo zatekli nevjerovatan prizor i tišinu, gdje je mnogo kuća napušteno i oronul, praktično selo koje je nekad brojalo preko stotinu stanovnika, danas broji tek desetak kuća, tišinu prekida poneki cvrkut ptica i povjetarac koji se spušta sa Miraj Brda.

ERIS BABAČIĆ