Agović čestitao Božić: Učvršćujemo naš multietnički i multivjerski sklad

Samir Agović

Povodom Božićnih praznika, predsjednik opštine Petnjica Samir Agović uputio je čestitku sugrađanima pravoslavne vjeroispovijesti:

“Svim pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom Božića. Želim da se u svim domovima osjeti toplina, radost i da se Božić proslavi u krugu porodice. Srećan sam što sve ovo vrijeme sve vjerske praznike proslavljamo u duhu tradicije, dobrosusjedskih odnosa vjerske tolerancije. Učvršćujemo naš multietnički i multivjerski sklad i doprinosimo sveopštem dobru sa iskrenom namjerom da to vazda bude tako, da živimo u slozi, međusobnom razumijevanju i poštovanju naših različito sti, koje doživljavamo kao prednost, upravo zbog tradicije i načina na koji proslavljamo vjerske praznike.

Ubijeđen sam da nam je sloga i međusobno razumijevanje potrebno, kako u našim domovima, tako i sa našim sunarodnicima i sugrađanima, našim prijateljima, bez obzira kako i na koji se način Bogu mole. Ovo je prilika da se povodom ovog praznika takva opredjeljenja učvrste i osnaže.

Uvaženi sugrađani, u ime Lokalne uprave, svojih saradnika i svoje lično, još jednom upućujem čestitku povodom vašeg najradosnijeg praznika Božića“, poručio je Agović.