SINAN TIGANJ U NOVOM PAZARU NA OBILJEŽAVANJU 100 GODINA BIBLIOTEKE “DOSITEJ OBRADOVIĆ”

Direktor JU Centar za kulturu Petnjica Sinan Tiganj je učestvovao na obilježavanju 100 godina postojanja Narodne biblioteke “Dositej Obradović “ u Novom Pazaru.

U biblioteci je održan okrugli sto na temu Uloga i značaj javne biblioteke u kulturnom životu lokalne zajednice.

Okrugli sto je imao međunarodni karakter, jer je pored učesnika iz regiona, učestvovao ambsador Egipta u Srbiji  Amr ALGUVEJLI, koji je ujedno i predsjednik Nacionalne biblioteke iz Egipta.

Predstavnici biblioteka iz Pljevalja, Bijelog Polja, Tutina, Kraljeva, Konjica, Tuzle, Sarajeva, kao i domaćini, su prisutnima predstavili svoje aktivnosti kroz brojne programe koje realizuju u okviru svojih nadležnosti.

Direktor JU Centra za kulturu je predstavio bibliotečku jedinicu Centra za kulturu Petnjica i govorio o značaju biblioteka za kulturni i javni život opštine Petnjica kao i izdavačkoj djelatnosti.
Tom prilikom je direktoru Elijasu Rebronji poklonio preko 20 knjiga koje su odštampane u izdanju JU Centar za kulturu.

Na svečanoj Akademiji koja je održana u prepunoj sali Kulturnog centra, uz bogat kulturno- umjetnički program, dodijeljena su priznanja onima koji su zaslužni za  ovaj veliki jubilej.

Sljedećeg dana, sve učesnike okruglog stola je primio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, koji je izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da ugosti predstavnike biblioteka iz regiona i kazao  da, između ostalog, ovakvi skupovi spajaju i obogaćuju kulturni život svake lokalne zajednice i obećao i nastavak saradnje i posjetu bibliotekama koje su bile učesnice ovog okruglog stola i proslave jubileja.

Takođe, gradonačelnik Biševac se zahvalio direktoru Centra za kulturu Petnjica na poklonu ,,Monografije KUD-a “Bihor “ i poželio još više uspjeha i jubileja.

U nastavku dana, učesnici okruglog stola su imali priliku da obiđu i upoznaju brojne  kulturne znamenitosti Novog Pazara.

ENKO KORAĆ