Midhad Ajdarpašić (SDP): Svim srcem za privredni razvoj Petnjice

Midhad Ajdarpašić

Vremena krize najbolji su test za uspješnost bilo koje vlasti, a vrijeme krize traje već predugo u našoj opštini i rezultiralo je masovnom emigracijom naših sugrađana. Iz ovog razloga borba za kreiranje novih radnih mjesta kroz privredni razvoj koji će omogućiti zapošljavanje svih kategorija, a naročito mladih, predstavlja borbu za budućnost našeg grada. U tom cilju lista SDP »Svim srcem za Petnjicu« će se zalagati za mobilizaciju svih resursa i   uspostavljanje  kreativne  saradnje lokalne  uprave i svih zainteresovanih strana, naročito vlasnika malih i srednjih preduzeća. Postojeće stanje u privredi Petnjice traži njeno pokretanje u smislu omogućavanja njenog ubrzanog i istovremeno održivog razvoja, što je jedan od prioritetnih zadataka SDP-a u naredne četiri godine.

U nastojanju da naše sugrađane vratimo svojoj rodnoj grudi iniciraćemo formiranje Privrednog savjeta opštine kako bi se stvorili uslovi za brži privredni razvoj uz optimalno korišćenje raspoloživih resursa. Zalagaćemo se za što jednostavnije administrativne procedure prilikom izdavanja neophodnih dozvola za buduće privrednike, kao i skraćivanje vremena za njihovo izdavanje, kako bismo povećali konkurentnost naše opštine, kao i razvijali pozitivan ambijent za obavljanje biznisa. Istovremeno, poboljšanje poslovne klime i privlačenje novih investicija uticaće na značajnije smanjenje broja nezaposlenih što predstavlja jedan od najosjetljivijih problema sa kojim se suočavaju građani Petnjice.

SDP- Svim srcem za Petnjicu će se posebno zalagati se za razvoj malih i srednjih preduzeća koji će svoju proizvodnju bazirati na raspoloživim resursima Petnjice i raditi na realizaciji konkretnih mjera i sistem podrške lokalnom biznisu i novim investitorima koji će 24 sata biti na usluzi svima koji su zainteresovani za ulaganje u Petnjicu.  Oslobodićemo  plaćanja  opštinskih  taksi i komunalija sve preduzetnike koji budu ulagali u nova radna mjesta uz uslov da u dogovorenom periodu stave fabriku ili pogon u funkciju i zaposle dogovoreni broj radnika.

Samo pametnim planiranjem možemo unaprijediti našu opštinu i samo tretirajući naše sugrađane kao kokreatore naših politika možemo izgraditi društvo jednakih šansi za sve.

Midhad Ajdarpašić, nosilac liste SDP “Svim srcem za Petnjicu”