(FOTO I VIDEO)ĐUKANOVIĆ U PETNJICI: NACIONALIZAM PONOVO DIVLJA, ZATO JE POTREBAN JAK FRONT OTPORA KAO ŠTO JE DPS

Juče je održana završna konvencija DPS  u Petnjici, sa koje je poručeno da je posljednjih 15 mjeseci bilo vrijeme propadanja naše države, te da se ne smije dozvoliti da se dalje gubi vrijeme već je potrebno učiniti sve kako bi se Crna Gora vratila na pravi kolosjek.

Prisutnima se obratio predsjednik Milo Đukanović koji je istakao da nikada u novijoj istoriji Crne Gore nije bilo manje poštovanja Ustava, da nikada nije bilo takvog nepoštovanja zakona i manje transparentnosti u radu državnih institucija.


„Na planu zdravstvene zaštite dobili smo katastrofalne rezultate. Imamo rekordnu nezaposlenost, a samo u periodu od januara do avgusta ove godine izgubljeno 30 hiljada radnih mjesta u odnosu na isti period prethodne godine. Ova Vlada je uspjela da ugrozi građanski i sekularni karakter Crne Gore, multietničku demokratiju i evropski put naše države, čemu najbolje svjedoči izvještaj Evropske komisije“, rekao je Đukanović.

Predsjednik je poručio da imamo iskustvo sa neznavenom i nedobronamjernom vlašću, koja nije posvećena crnogorskim državnim interesima.

„Vlast je pokazala da je tokom prethodnih godinu dana služila interesima samo jedne vjerske zajednice i interesima dviju drugih država, a ne interesu države na čijem se čelu nalazi“,  saopštio je Đukanović.

On je zaključio konstatacijom da nacionalizam ponovo divlja u našem susjedstvu, da je zato važno da imamo jak front otpora, te da taj front otpora čini moćna partija kakva je DPS.

Nosilac liste „Ponosna Petnjica – Ponosna Crna Gora“ dr Erol Muratović rekao je da su svi svjesni činjenice da naša država prolazi kroz jedan vrlo težak period, da svjedočimo da vlast ugrožava stabilnost, da je njihovim postupanjem ugrožena nezavisnost Crne Gore i sve ono što je stvarano svih ovih godina.

„Važno je da u Petnjici ovakvoj politici kažemo dosta i da pokažemo da je bilo dosta propadanja Crne Gore, da želimo razvoj i napredak. Upravo ovi izbori će pokazati našu snagu i iz Petnjice će se pokrenuti talas promjena u Crnoj Gori“, zaključio je Muratović.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS Petnjice Mehmed Adrović je saopštio da naša opština ide putem razvoja što je dokaz upravo vrijeme prethodnog mandata lokalne vlasti.

„U prethodnom periodu bili smo posvećeni razvoju infrastrukture koju smo ubrzano razvijali nakon vraćanja statusa opštine 2013. godine. Odgovornom politikom dalje ćemo unaprijeđivati život u našem kraju, i raditi na konkretnom pružanju finansijske i stručne podrške kao i podsticaja za sve grane privrede“, rekao je Adrović.

Aktuelni predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović je poručio da će naša partija još jednom pobijediti jer smo sačuvali prave vrijednosti onda kada je bilo najteže, a prije svega sačuvali smo mir i pokazali da možemo ekonomski i samostalno da vodimo Crnu Goru.

„Ova vlada ni ne zna gdje je naša opština, dok je za razliku od nje prethodna u 2019. i 2020. godini ovdje ulagala višemilionska sredstva“, rekao je Agović.

Završnoj konvenciji u Petnjici osim brojnih članova i simpatizera naše partije, prisustvovali su i generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović, koordinator ispred Predsjedništva Abaz Dizdarević, kao i koordinator ispred Izvršnog odbora Admir Zejnelagić.