DPS Petnjica: Otvaranje novih radnih mjesta i nastavak ulaganja u poljoprivredu

DPS

Opštinski odbor DPS Petnjica saopštio je da poljoprivreda predstavlja stratešku granu razvoja Petnjice i veliku šansu za otvaranje novih radnih mjesta.

“U prilog tome, u narednom periodu kroz razne vidove pomoći, a tu prije svega mislimo na finansijsku i stručnu pomoć, nastavićemo da pomažemo razvoj poljoprivrede naše opštine”, navode iz DPS-a.

Oni su saopštili da planiraju finansijsku i stručnu pomoć mladim bračnim parovima koji žele da se bave poljoprivrednom proizvodnjom.

“Takođe kroz subvencije za nabavku sjemena žita omogućićemo poljoprivrednim proizvođačima da uvećaju površine pod žitima, a u isto vrijeme ćemo obezbijediti i podršku registrovanim pčelarima u vidu premija po pčelinjoj zajednici. Dio tog plana je i buduća izgradnja Kuće meda za potrebe Udruženja pčelara”, piše u saopštenju OO DPS Petnjica.

Uvjereni su u pobjedu na predstojećim izborima i najavljuju da imaju konkretan plan finansijske i stručne pomoći ali i podsticajnih mjera za sve grane poljoprivrede, kao i za nabavku potrebne mehanizacije i opreme.

“Upravo potpuna realizacija predizbornog plana i programa u proteklom četvorogodišnjem mandatu lokalne vlasti, svim građankama i građanima Petnjice daje sigurnost da će i ovaj biti u potpunosti sproveden u djelo”, zaključuju u DPS-u.