FOTO I VIDEO Asfaltiran putni pravac u MZ Vrbica

Juče su u Petnjici u MZ Vrbica i zaseocima Selište i Prisoje asfaltirani putevi u dužini od 500 metara.

Predsjednik Opštine Samir Agović je kazao da je za ovo asfaltiranje dugo postojao zahtjev mještana te da je zadovoljan što je konačno riješen njihov višedecenijski san.

Ovo je pitomo selo, ljudi žele da rade veoma su marljivi domaćini, ali su imali problem puta, uz to htio bih da kažem da smo riješili i problem vodosnabdijevanja, tako da sada postoje solidni uslovi za razvoj poljoprivrede. Drago mi je što su građani imali razumijevanja i što su davali prioritete na sastancima MZ Vrbice da se prije asfaltiraju putni pravci koji se nalaze na rubu naše opštine“, rekao je Agović.

Edin Adrović koji živi u Francuskoj, zahvalio se portalu Radija Petnjica.

“Zahvalio bih se portalu Radio Petnjica, pratimo vas redovno iz Pariza i jako smo zadovoljni što dobijamo prve informacije od vašeg portala. Slučajno sam se zadesio ovdje poslije 30 godina, koliko boravim u dijaspori i jako sam prijatno iznenađen. Selo polako počinje da oživljava, a i ja se nadam da ćemo se nekad vratit da provedemo ovdje penzionerske dane, a sa asfaltom sve će to biti lakše. Ovom prilikom htio bih da se zahvalim predsjedniku Opštine Samiru Agoviću na uloženom trudu i mislim  da ćemo u budućnosti sarađivati i uspjeti da uradimo projekte koji su od interesa građana Petnjice“, rekao je Edin Adrović.

Brojni mještani ovog sela su se zahvalili lokalnoj upravi Opštine Petnjica, kao i predsjedniku Samiru Agoviću, među njima i Sait Adrović koji kaže da su čekali ovaj asfalt dugo vremena i da su imali veliko razumijevanje, ali da su sada veoma zadovoljni, jer im je obećano ispunjeno.

Da podsjetimo asfaltirano je 500m lokalnog puta, cijena ovih radova iznosi oko 30.000 eura i finansirani su iz lokalne uprave Opštine Petnjica.

ERIS BABAČIĆ