STRAH OD PORAZA ILI PRAKTIČNOST: IZBORI U PETNJICI SE ODLAŽU DO MAJA 2022?

Skupština Petnjice

Poslanici u Skupštini Crne Gore će se, prema najavi njenog predsjednika Alekse Bečića, na prvoj sljedećoj sjednici izjašnjavati o prijedlogu da izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, koji su zakazani za peti decembar, budu odloženi i održani u maju. To će podržati i Demokratski front.

On je rekao da je nesumnjivo da je predsjednik države Milo Đukanović dužan da donese odluku o odlaganju lokalnih izbora u tri opštine.

Izvjesno je, dakle da će za ovaj zakon glasati DF i Demokrate, dok se čeka stav URE. Još nije poznat ni stav Predsjednika Mila Đukanovića.

SD: Odgađanjem lokalnih izbora ne možete pobjeći od poraza

Stavljanjem na dnevni red Skupštine izmjena Zakona o lokalnoj samoupravi, dok na desetine i desetine važnih zakona i drugih akata čeka na usvajanje, žele se silom na sramotu odgoditi izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici, poručuju Socijaldemokrate.

“Džaba vam sve, od poraza se ne može pobjeći.

Pritom, interesantno će biti da vidimo kako su zamislili tu pravnu vratolomiju, budući da su izbori uredno, u skladu sa zakonom, već raspisani.

No, bili ti pokušaji odlaganja legalni ili ne, znamo da nijesu legitimni. Igrarije s datumom održavanja popisa, igrarije sa datumom održavanja lokalnih izbora… pokazuju da su ovoj vlasti jedino ostale političko-legislativne kombinatorike, kad su se već, narodski rečeno “prosuli” naočigled građana, u svemu što su radili”, piše u saopštenju.

Eraković: Bečić protivzakonitim odlaganjem izbora pokušava da povrati rejting Demokrata

Poslanik i potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Jevto Eraković kazao je da predsjednik Skupštine Aleksa Bečić  protivzakonitim odlaganjem izbora pokušava povratiti “nepovratsno izgubljeni rejting” Demokratske Crne Gore.

“Bečić pokušava da protivzakonitim odlaganjem izbora i sigurnog poraza na Cetinju, Petnjici i Mojkovcu povrati nepovratno izgubljeni rejting Demokrata. Za povratak Evropske Crne Gore – slijede pobjede u sve tri Opštine”, objavio je Eraković na Twitter-u.

Stanić: Bježanje od suda građana najbolji pokazatelj da i sami znaju kako rade, izbori u tri opštine će biti održani