PORODICI ŠKRIJELJ STIŽE POMOĆ I IZ AMERIKE, RASTODER: BOŠNJACI IZ SAD ITEKAKO BRINU ZA SVOJ NAROD

Bošnjački džemat iz Njujorka i Fondacija Bihor – Petnjica ovih dana više nego uspješno sprovode akciju prikupljanja materijalne pomoći za sedmoro djece porodice Škrijelj koji su u nezapamćenoj tragediji nedavno ostali bez oba roditelja.

Nakon što je Islamska zajednica u Crnoj Gori preuzela brigu nad mališanima od kojih je najmladje tri godine a najstarije 19. godina pokrenuta je i akcija prikupljanja materijalne pomoći kako bi se počelo raditi na objezbedjivanju mjesta boravka.

Nesebičnu pomoć prije svega u ovoj akciji pokazali su iz Bošnjačkog Džemata iz Astorije kao i Fondacije Petnjica čiji predsjednik Adem Rastoder nesebično koordiniše ovom akcijom i kaže da je odaziv na ovu akciju i humanost naših ljudi izuzetna.

,,Za samo 24 časa uspjeli smo skupiti oko 10 hiljada dolara, što zaista pokazuje koliko je naša zajednica složna na šta smo izuzetno ponosni. Povodom ove akcije kontaktiraju nas sa svih strana Amerike. Mi i dalje nastavljamo sa akcijom i ocekujemo da ce novčana sredstva biti mnogo veća te da ćemo na neki način olakšati ovoj djeci  koja su ostala bez roditelja da dobiju dostojan krov nad glavom. Ovom akcijom šaljemo poruku da Bošnjaci u Americi itekako brinu za svoj narod”, kazao je Rastoder

,,Želio bih da se u svoje ime kao i u ime Bošnjačkog džemata kao i u ime Fondacije Bihor Petnjica zahvalim svim donatorima i članovima sa željom da njihove donacije budu sebet porodičnog zdravlja nafake i radosti”, zaključio je Rastoder.

Pored ove organizacije pomoć za porodicu Škrijelj pokrenula je i IZKC Plav – Gusinje, N.Y.