OPŠTINSKI ODBOR SD PETNJICA JEDNOGLASNO ZA ŠEHOVIĆA, ĆEMAN: STANJE U PETNJICI JE TUGA I SRAMOTA

Progresivne političke i društvene snage će se, vjerujem, uskoro okupiti sa jasnim ciljem izvlačenja Crne Gore iz nezapamćene političke, institucionalne, a ako hoćete i krize civilizacijskih vrijednosti, i vratiti je na evropski put s kojeg je zahvaljujući novoj vlasti skrenula, poručio je poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Petnjice.

– Aktuelna parlamentarna većina nosi odgovornost za potpunu paralizu društva, višemjesečnu blokadu Parlamenta, neusvajanje brojnih sistemskih zakona, ali i za pravi ekonomski haos koji je izazvala, koji se najbolje vidi u podatku da imamo čak 18 hiljada manje zaposlenih od kako je nova Vlada izabrana – kazao je Šehović.

On je naveo da je svima, pa i partijama parlamentarne većine i ministrima u Vladi jasno da je ovoj eksperimentalnoj Vladi došao kraj.

– Stoga je za očekivati da u periodu pred nama dođe do novog regrupisanja na političkoj sceni, koje će označiti kraj ove nazovi Vlade i početak vraćanja Crne Gore sebi i evropskom sistemu vrijednosti koji je nažalost zamijenjen srednjovjekovnim. Posebno ohrarenje predstavlja i to što su i naši međunarodni partneri razumjeli da je stanje neodrživo i da ova vlast nema kapacitet da društvo vuče naprijed. To se najbolje može vidjeti na osnovu nedavno predstavljenog Izvještaja Evropske komisije, ali i sve jasnijih poruka koje dobijamo sa najrelevantnijih međunarodnih adresa – rekao je Šehović.

Predsjednik OO Socijaldemokrata Petnjice, Isljam Ćeman, izrazio je zabrinutost za građanski karakter Crne Gore i položaj manjinskih naroda u njoj.

On je konstatovao da je stanje u Petnjici veoma loše, te da su lokalni izbori 5. decembra posljednja prilika da se nešto promijeni na bolje.

– Petnjica, kao jedna od najmlađih opština u Crnoj Gori, praktično je pred gašenjem. Apsolutna vlast DPS-a dovela je do bahatog ponašanja pojedinih lokalnih funkcionera, neispunjavanja brojnih datih obećanja i prilično loših uslova za život u Petnjici. Mi u trećoj deceniji 21. vijeka molimo za asfalt. Asfaltiranje jedne ulice u Petnjici izgleda kao otvaranje novog tržnog centra od par stotina metara kvadratnih u Glavnom gradu. To je tuga i sramota – rekao je Ćeman.

On je istakao da u petnjičkom SD-u vlada pozitivna atmosfera i da je partija u potpunosti spremna za samostalan nastup na lokalnim izborima u toj opštini.

– Ljudima je više dosta ovakvog načina vladanja. S jedne strane imamo jednopartijsku vlast koja je unazadila ovu opštinu, a sa druge strane imamo partije državne vlasti koje zbog koalicije sa negaotima genocida u Srebrenici i onima koji slave osuđene ratne zločince, ne mogu očekivati podršku u ovom kraju. Zbog toga, kao i zbog informacije koje dobijamo sa terena, sam optimista da ćemo imati odličan rezultat i da Petnjica konačno krenuti putem napretka i prosperiteta – rekao je Ćeman.

Na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Petnjice, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrani su delegati i kandidati za članove novog saziva Glavnog odbora.

Sjednici je prisustvovao i generalni sekretar SD-a Danilo Mirotić, a nakon odluke predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata Petnjice je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića.