Od 1. septembra prijave za dečiji dodatak

Petnjica

U septembru, pravo na dodatak ima oko 45.000 djece, a iz budžeta Crne Gore 17,6 miliona eura godišnje. To je jedno od najboljih ulaganja! Važna podrška UNDP-a i zahvalnost što su prepoznali značaj projekta, kroz informatore kako bi se proces prijave olakšao roditeljima/starateljima”, napisao je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić na Tviteru.

Da biste dobili dječji dodatak, potrebno je da se prijavite u Centar za socijalni rad u opštini u kojoj je prebivalište djeteta i roditelja/staratelja na čije ime će se isplaćivati dodatak za djecu. Prema izmjenama Zakona, do petoro djece u porodici može ostvariti pravo na dodatak za djecu.

Potrebno je da se sa ličnom kartom identifikujete u centru i da prijemnom radniku date matične brojeve (JMB) članova Vaše porodice – sve se dalje radi automatizovano, kroz e-Socijalni karton.

Prijave za dječji dodatak počinju od 1. septembra. Možete se prijaviti radnim danima (ponedjeljak-petak) u terminu od 7 do 18 časova i subotom od 7 do 12 časova. Ukoliko želite da ostvarite pravo na dodatak za djecu počev od oktobra (kada prema Zakonu počinje primjena) potrebno je da se prijavite u centar u periodu od 1. do 30. septembra 2021. godine. Kako se ne bi stvarale nepotrebne gužve, krajem avgusta objavićemo raspored (po početnom slovu prezimena djeteta) za prijavljivanje.