(FOTO I VIDEO) DŽIPIJADA BEAUTY OF BIHOR 2021. – “OKUPACIJA” DŽIPOVA ZA PROMOCIJU BIHORSKIH LJEPOTA

U organizaciji Džip kuluba Bihor juče je održana tradiconalna džipijada Beauty of Bihor 2021. u kojoj je učestvovalo više od 140 džipova i preko 200 učesnika.

Učešće su uzeli, pored ljubitelja džipijade iz Petnjice, iz Berana, Bijelog Polja, Rožaja, Mojkovca kao i iz gradova regiona.

Ispred Centra za kulturu u Divan bašti, upriličena je svečanost na kojoj su prisustvovali organizarori i učesnici džipijade Beauty of Bihor 2021. Petnjica je bila okupirana džipovima.

U ime TO Petnjica, učesnicima dobrodošlicu poželio je Rešad Muratović.

„Veliki broj učesnika govori o tome da zajedno Džip klub Petnjica i opština Petnjica radimo dobar posao i nadam se da ćemo narednih godina bilježiti uspjehe kada je u pitanju organizacija džipijade u Petnjici“, kazao je Rešad Muratović.

On je poželio je svim učesnicima da uživaju u ljepotama Petnjice.

Predsjednik opštine Petnjica Samir Agović, kazao je da popularnost ovog druženja je velika i da je džipijada Beauty of Bihor 2021. je najveća manifestacija u Crnoj Gori.

„Vaš dolazak u Petnjicu je za nas velik, na tom vam zahvaljujemo. Veliku zahvalnost dugujemo predsjedniku džip kluba Bihor, Edinu Latiću i njegovom timu, Turističkoj organizaciji, koja je i ove godine kao partner uključena u organizaciji prelijepog druženja“, kazao je predsjednik Agović.

Na skupu, predsjednik je spomenuo Zorana Ašanina, koji je svake godine učestvovao na džipijadi u Petnjici, za kojeg je održan minut ćutanja.

Ismet Latić u ime organizatora pozdravio je skup i zahvalio se učesnicima na dolasku u Petnjicu.

„Kako je predsjednik Agović spomenuo, ovo je najveća manifestacija ovog karaktera u Crnoj Gori a i takođe imamo prisutne prijatelje i van Crne Gore.

„Želima da u ime Džip kluba Bihor svima se srdačno zahvalimo i da zajedno uživamo u Bihorskim ljepotama i pored svečanog dijela i uživanja, da se sjetimo Baća Hodžića i baštinimo lijepe vrijednosti kakve baštine svi ljudi koji se bave ovim plemenitim sportom. Čuvajmo se međusobno, čuvajmo prirodu, da povećamo vrijednosti ljudskog upoznavanja i da ponesemo ono što je najbitnije i najljepše uspomene iz ovog prelijepog druženja“, kazao je Ismet Latić.

Latić je poručio da će Džip klub Bihor nastaviti sa organizovanjem ove manifestacije a podatak da imamo skoro 200 učesnika, pokazuje da je ovo ne samo najveća manifestacija ovog karaktera u Crnoj Gori, nego u regionu.

Prisutnima se obratio predsjednik Džip kluba Bihor Edin Latić i pozdravio prisutne.

„Mnogo sam emotivan kad vidim veliki broj prisutnih na džipijadi u Petnjici a to pokazuje da svi vi koji volite četvorotočkaše i prirodu, da ste došli da vidite prirodne ljepote Bihora.

On je podsjetio na tradicionalna pravila džipijade u Petnjici da onaj koji vozi svoj džip, on je odgovoran ako izgubi onoga iza njega a ne onog ispred njega“, kazao je Edin Latić

Karavan je krenuo iz Petnjice i zaustavio se iznad Kalice u kojem je bio pripremljen poligon Puč Polje za takimčenje.

Na takmičenju na Puč Polju, učešće je uzelo ko 40 džipova koji su su se tamićili u disciplinama  Soft 1, Soft 2 i Soft 3. Nakon takmičarkog dijela, vožena je memorijal vožnja za Baća Hodžića.

U kategoriji Soft 1, prvo mjesto uzela je Melisa Hodžić sa ostvarim vremenom 3:36,4 dok je drugo mjesto zauzeo Žarko Zindović sa ostvarenim rezultatom 3:47,87.
Treće mjesto u Soft 1 kataegoriji uzeo je Radonja Delić sa ostvarenim vremenom 3:55,25.

U kategoriji Soft 2, prvo mjesto uzeo je Mensur Hodžić sa rezultatom 4:03,25, dok je drugo mjesto ponio Eris Huremović i prešao stazu za 4:06,95. Treće mjesto uzeo je Luka Božović za 4:07,95.

U kategoriji Soft 3, prvo mjesto zazuzeo je Mursel Hodžić ostvarivši rezultat 3:30,92, drugo mjesto uzeo je Aleksandar Nedović koji je prešao stazu za 3:33,57 i treći Senad Šutković sa rezultatom 3:43,47.

U memorijalnoj trci Baćo Hodžić, prvi je bio Almir Čekić sa rezultatom 1:45,04, drugi Rejhan Alibašić 1:45,57 i treće mejsto Ado Bralić sa rezultatom 1:53,37.

ENKO KORAĆ