ŠK BIHOR RIJEŠIO FINANSIJE: “BIHOR NAŠ ZAVIŠAJ” PRITEKAO U POMOĆ JEDINOM PRVOLIGAŠKOM TIMU U ISTORIJI PETNJICE

Juče je u prostorijama Radija Petnjica uručena zahvalnica Esmiru Rastoderu, predsjedniku udruzenja “Bihor naš zavičaj” zbog nesebične pomoći Šahovskom klubu “Bihor”.

U ime ŠK “Bihor” zahvalnicu su uručili predsjednik kluba Denis Šabotić i predsjednik Skupštine kluba Alen Pljakić.

Predsjednuk ŠK “Bihor” zahvalio se udruženju “Bihor nas zavičaj” a  posebno članovima tog udruženja koji su donirali novac koji je bio prijeko potreban kako bi  ekipa učestvovala na takmičenju u Cedis premijer ligi, koja je zakazana za 31. juli.

“Ovom prilikom Želim da upoznam javnost da je izmjenom zakona o sportu 2018. godine finanisranje klubova prešlo u obavezu lokalnih uprava i matičnih saveza.

Lokalna samouprava je opredijelila sredstva klubu, koja na žalost nijesu dovoljna za učešće na elitnom takmičenju. Obraćali smo se zahtjevom i Šahovskom savezu Crne Gore, koji su nam negativno odgovorili. Istakli su da ove godine nijesu u mogućnosti da finansijski pomažu klubove i uputili nas na lokalnu upravu, koja je zakonom o sportu u obavezi da finansijski pomaže klubove u planiranim aktivnostima.

Kako se bližio posljednji rok za prijavu ekipe na tamičenje, tako se i naša nada da ćemo uspjeti da obezbijedimo sredstva smanjivala. Onda smo na portal u Radija Petnjica pročitali članak o osnivanju udurženja “Bihor nas zavičaj” a znajući ljude koji participiraju u tom udruženju kao humane i ozbiljne, uputili smo zahtjev i obrazožili situaciju u koju se našao naš klub i za vrlo kratak vremenski period smo dobili povratnu informaciju, da će nam pomoći u skladu sa svojim mogućnostima.

Na kraju, jos jednom bih htio u ime Uprave kluba i u svoje lično ime da se zahvalim udruženju “Bihor nas zavičaj” koji je svojom donacijom omogućio našem klubu da se nađe na prestižnom takmičenju i da omogući našem klubu da bude reprezent kako nase Opštine tako i njihovog zavičaja”, kazao je predsjednik ŠK “Bihor” Denis Šabotić.

Predsjednik udruženja “Bihor naš zaviča” Esmir Rastoder kazao je  da u Bihoru nema puno klubova a da je Šahovski klub “Bihor” ostvario odlične rezultate u proteklim takmičenjima i da nijesu mogli da se ogluše na njihov zahtjev.

Željeli smo da finansijski pomognemo i omogućimo da nastave takmičenje i smatramo da bi bila šteta da dođe do gašenja kluba poslije toliko uloženog rada i truda kao i odličnih rezultata.  Zahvaljujem se sponzorima iz Uprave udruženja na podršci. U svoje ime i ime udruženja klubu “Bihor naš zavičaj” želimo uspješno takmičenje i dobre rezultate.

Preostaje mi da pozovem Bihorce koji žive i rade u Švajcarskoj da se priključe udruženju, kako bismo zajedno mogli da realizujemo projekte koji su bitni i za nas a i za naš Bihor”, kazao je predsjednik udruženja Esmir Rastoder.

ENKO KORAĆ