Omeragić: Muhović napustio partiju jer nije predložen za mjesto u Predsjedništvu

Omeragić

Prelazak bivšeg člana predsjedništva Bošnjačke stranke (BS) Adnana Muhovića u Stranku pravde i pomirenja neće destabilizovati partiju, jer je otišao jedan čovjek koji nije ni osnivao stranku niti bio u njenom vrhu – kazao je u izjavi za Pobjedu portparol BS Adel Omeragić.

On je istakao da je i ranije bilo pokušaja urušavanja BS, ali da je uprkos tome ta partija opstala i nakon toga uvijek snažnije radila.

– Otišao je pojedinac i ne želimo da mu dajemo preveliki značaj. Nije nas napustio neko ko je osnovao partiju, niti potpredsjednik nego član opštinskog odbora Petnjica i tu stavljamo tačku – poručio je Omeragić.

Zbog toga, kako je rekao, u BS se ne boje gubljenja birača.

– U narednim danima ćemo imati i svečanost na kojoj ćemo predstaviti nove članove. Imamo priliv novih ljudi konstantno, posebno na sjeveru Crne Gore – saopštio je portparol BS.

Omeragić je objasnio i da ne vidi sličnost sa dešavanjima u Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) uoči parlamentarnih izbora prošle godine kada je oformljena Hrvatska reformska stranka (HRS), jer je, kako kaže, Muhović otišao iz stranke zbog ličnog nezadovoljstva.

Sličnost sa dešavanjima u HGI primijetio je politički analitičar Ranko Đonović koji je ocijenio da ga dešavanje u BS sa odlaskom Muhovića podsjeća na dešavanja u hrvatskim nacionalnim strankama kada je, kako je ocijenio, Vučić razbio HGI formiranjem druge nacionalne hrvatske stranke pa isto pokušava i sa Bošnjacima.

– Muhović je napustio BS jer nije bio predložen za neko mjesto u Predsjedništvu u novom sazivu – istakao je Omeragić.

Muhović je na sjednici Glavnog odbora BS održanoj 18. jula saopštio da napušta tu partiju i da borbu za bošnjački narod nastavlja u SPP.

On je tada kazao i da su jedini istinski borci za Bošnjake predsjednik svih ogranaka SPP Muamer Zukorlić i predsjednik ogranka za Crnu Goru Hazbija Kalač. Zukorlić i Kalač su inače kadrovi bliski zvaničnom Beogradu i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Na predsjedničkim izborima 2017. godine Zukorlić je podržao kandidaturu Vučića. Muhović je nakon parlamentarnih izbora 2016. godine bio za pregovore BS-a sa Demokratskim frontom kojim bi se razvlastio DPS.

IZVOR: POBJEDA