FOTO I VIDEO: BERANCI POBJEDNICI MEMORIJALNOG TURNIRA MEHO AGOVIĆ

Fudbalska ekipa “Radunović company” iz Berana pobjednik je šestog memorijalnog turnira „Igrom protiv zaborava – Meho Agović“ koji je juče održan na školskom poligonu Osnovne škole „Mahmut Adrović“ u Petnjici, a u organizaciji Opštine Petnjica.

Na turniru je prijavljeno 16 ekipa, a nakon prijave ekipa Memorijalni turnir u malom fudbalu “Igrom protiv zaborava” Meho Agović otvorio je predsjednik Opštine Samir Agović.

Predsjednik Agović na otvaranju Memorijalnog turnira zahvalio se svima i poželio dobrodošlicu.

On je poručio da je lokalnoj upravi čast zato što prisustvuje veliki broj mladih ljudi, koji  daju doprinos da se kultura sjećanja održi i da se odrede smjernice za neke ljude koji ne smiju da se zaborave, a posebno kada je u pitanju Meho Agovi'ć.

“Ovo danas što činite, činite kao da ste njegovi najbliži.
Prisustvo ekipa je pokazatelj da će turnir i sjećanje na Meha Agovića trajati. Vjerujem da ćemo svi zajedno dati doprinos da turnir prođe u sportskom duhu i cilj nije pobjeda nego sjećanje”, kazao je predsjednik na otvaranju Memorijanlog turnira.
Donatori na Memorijanlnom turniru pored organizatora opštine Petnjica bili su: Šaip i Harun Agović iz Luksemburga kao i Mitko Ličina, koji su obezbijedili dio dresova za ekipe koji su nastupali na turniru.

Dugogodišnji osvajač turnira Murić Company, donirao je pehare za prva tri mjesta, za fer play ekipu, za najboljeg strijelca i za najboljeg golmana.

Zbog velike kiše nakon nekoliko utakmica, utakmice prvog kola su premještene u fiskulturnoj sali OŠ Mahmut Adrović, da bi nakon prestanka kiše i nakon kraja prvog kola ponovo ekipe izašle na školski poligon.

Za fer play ekipu nagradu je dobila “AG-Amer”. Za najboljeg gomlana turnira proglašen je Haris Agović. Za najboljeg strijelca proglašen je Nikola Praščević.

Treće mjesto osvojila je ekipa “Srna” iz Bernana, do je drugo mjesto osvojila ekipa “Bavarija” takođe iz Berana.  Ekipa Radunović compani takođe je dobila prelzni pehar, koji će i naredne godine biti na Memorijalnom turniru u Petnjici.

U ime ekipe “AG Amer”, Amer Agović odlučio je da uruči novčanu nagradu ekipi Mehovo mlado bratstvo, inače najmlađoj ekipi na turniru.

U ime organizatora Sinan Tiganj se zahvalio svima na učešću koji su izdvojili svoje vrijeme i došli u Petnjicu, kako bi uljepšali sjećanje na Meha Agovića.

ENKO KORAĆ