(VIDEO) ELSAD ZVEROTIĆ ZA RADIO PETNJICA: ŠVAJCARSKA JE ZVALA, ALI REPREZENTACIJA CRNE GORE SE NE ODBIJA – NIKADA SE NIJESAM POKAJAO

Elsad Zverotić

Fudbal kao najvažnija sporedna stvar promoviše najbolje i najupornije, a jedan od onih koji je promovisao Crnu Goru i Bihor na više svjetskih pozornica je i Bihorac Elsad Zverotić.

Elsad Zverotić, popularni Zverka, je iz bihorskog sela Vrševo, rođen u Beranama, ali je porastao i fudbalski “prohodao” u Švajcarkoj. Koristi svaku priliku da navrati u zavičaj a juče je bio gost Radija Petnjica.

„Sa sedam godina počeo sam sa prvim treninogm. Sin mog komšije me je pozvao na trening, pitao sam oca, rekao mi je da idem i toga dana je rođena ljubav prema velikom fudbalu.

Prvi klub za koji sam nastupio, sa 17 godina, bio je FC Wiil. Zatim sam igrao u Lucernu, Young boysu, Fulamu, Sionu…“, kaže Elsad.

Uspjeh u klupskom fudbalu, Elsada je preporučio da bude standarni igrač reprezentacije Crne Gore, trenenri su se mijenjali ali Elsad je ostajao.

„Bio sam član U18 reperezentacije Švajcarske, ali sam dobio poziv iz Crne Gore i  bio sam srećan. Odbio sam poziv Švajcarske da igram za reprezentaciju do 21 godinu, jer sam želio da igram za Crnu Goru. Nikada se nijesam pokajao”,  kaže Elsad.

Podsjetio je da je na prvom susretu reprezentacije CG protiv Albanije u Skadru, dao gol za  za pobjedu i da se sve toga dana poklopilo.

“Želio sam da napravim karijeru i najbolji sam bio kada su bile teške sitacije“, kaže Elsad.

Prvu premijernu utakmica u seniorskom dresu reprezentacije Crne Gore, Elsad Zverotić odigrao je u Podgorici protiv Kazahstana.

„Zaista sam se posebno osjećao, jer je to bila moja prva utakmica. Bio sam mlad, nijesam puno razmišljao. Došao sam tu gdje sam htio da budem. Moj cilj je bio da u reprezentaciji budem dugo vremena“, kaže Elsad Zverotić.

Tri situacije u karijeri su mu posebno drage – gol protiv Engleza u Podgorici, gol protiv Bugara u Sofiji i gol protiv Liverupla u dresu Young boysa.

Elsad Zverotić nije zaboravio ni podršku Bihoraca.

„Na svakoj utakmici sam primjećivao transparent na kojem je pisalo Bihor – Petnjica i to me činolo jako srećnim i zadovoljnim. Žalim što reprezentacija nije učestvovala na neko veliko takmičenje. Mislim da smo bili na korak do uspjeha, a to je za igrača kruna karijere“, kaže Zverotić.

Zadovoljan je svojom karijerom, a sada se bavi skautingom i pronalazi sebe u tome.

„Dobio sam ponudu ove godine da radimkao skaut. Srećan sam zbog ponude i nastaviću da i u tom dijelu dajem maksimum”, rekao je Elsad.

Za kraj razgovora poslao je i poruku mladima koji se bavi i koji žele da se bave fudbalom:

“Kad padneš najvažnije je da ustaneš. Ako ne ustaneš, ne možeš da uspiješ. Kad je najteže potrebno je biti najbolji”.

Elsad misli da će na Evropskom prvenstvu najviše uraditi Italija i da će ona biti prvak.

Fudbalsku priču Elsada Zvrerotića pogledajte na youtobe kanalu Radija Petnjica.

ENKO KORAĆ