FOTO I VIDEO: STIGLA VODA U GORNJU JASIKOVICU

Vodovod Murovsko vrelo polako dobija svoj epilog, voda stigla u Gornju Jasikovicu.

Predsjednik opštine Samir Agović sa svojim saradnicima, obišao je radove na izgradnji vodovoda Murovsko vrelo u mjestu Gornja Jasikovica. Zaseok pripada MZ Centar i bio je područje koje nije imalo redovno vodosnadbijevanje.
U MZ Centar, 16 domaćinstava će dobiti uredno vodosnadbijevanje.

Mjštanin i član odbora za Jasikovicu Taip Muratović, zahvalio se opštini Petnjica na čelu sa predsjednikom zbog obilaska mještana Gornje Jasikovice. Naša kućica, odnosno mjesto u kojem se račvaju kablovi za domaćinstva nalazi se na 15 km od vodoizvorišta i snadbijevaće 16. domaćinstava.

Zahvalio se svima koji su doprinijeli u realizaciji ovog projekta. Taip Muratović je zaključio da završetkom vodovoda za njih znači novi život.

Predsjednik opštine Samir Agović kazao je da dobijanjem vode za stanovništvo u ovoj MZ je od izuzetne važnosti.

„Mještani Gornje Jasikovice nijesu bili predviđeni prvim projektom izgradnje vodovoda Murovsko vrelo da dobiju vodu, pa smo mi kao lokalna uprava uočili nedostatak i na intervenciju lokalnog stanovništva i mjesne zajednice uspjeli smo revidujemo projekat kako bi mještani bili dio velikog vodovoda“, kazao je predsjednik Agović.

Predsjednik je najavio da će vrlo brzo biti završene aktivnosti kada je u pitanju vodovod Murovsko vrelo.

Predsjednik je poručio da vjeruje da će građani ovog zaseoka imati kvalitetniji život i da će njihovo bavljenje poljoprivredom umnogome olakšati rad kao i da će u narednom periodu voditi računa da se kvalitetno povežu sa putem sa glavnom saobraćajnicom, koja ovaj zaseok povezuje sa centrom Opštine.

ENKO KORAĆ