PETNJIČKI GLUMCI BLISTALI NA FESTIVALU U BIJELOM POLJU

Pozorišno društvo „Divan“ iz Petnjice nastupilo je na jubilarnom 50 festivalu dramskih umjetnosti Crne Gore u Bijelom Polji  i predstavilo se predstavom „Pismo za mamu“ po tekstu i režiji prof. Reha Ramčilovića.

Glumci iz Petnjice zablistali su u punom sjaju gdje su oduševili publiku što se primijetilo na osnovu pozitivnih reakcija stručnih lica i publike.

Predsjednik pozorišnog društva Divan iz Petnjice Reho Ramčilović kazao je mu je posebno drago što je čuo veoma visoko mišljenje o izvedenoj predstavi od stručnih lica iz pozorišne branše, kao što su Moamer Kasumović, Isko Mulabegović kao i mnogi iz pozorišnog života.

„Želim ovom prilikom da se zahvalim glumcima koji su iznijeli predstavu na dostostojanstven način a sve to rade iz ljubavi. Potom želim da se zahvalim organizatoru festivala JU Centra za kulturu Bijelo Polje, potom Radiju Petnjica, zatim Srednjoj mješovitoj školi iz Petnjice koju su nam ustupili prevoz. Takođe zahvalan sam direktoru OŠ „Mahmut Adrović“ Almiru Pljakiću koji nam je ustupio prostorije za probu, koji nas je podržavao i bio uz nas na predstavi“, kazao je Reho Ramčilović.

„Naravno, društvo „Divan“ iz Petnjice ne bi postizalo ovako vrijedne rezultate da nema podršku od opštine Petnjica, u prvom redu od predsjednika Samira Agovića.

On je napomenuo da bi dobro bilo da svi koji su u mogućnosti kako u Crnoj Gori tako i dijaspori da pomognu ove mlade talente u materijalnom smislu, jer smo veoma oskudni sa opremom a već obrađujemo novu predstavu Hasanagicnica za koju nam je potrebna izvorna bošnjačka nošnja.

„Smatram da je kultura jedan od najboljih ambasadora koja reprezentuje svoj kraj i stava sam da je u potpunosti treba podržati“, zaključio je prof. Reho Ramčilović.

U narednom periodu, ovo društvo ima poziv da krajem avgusta učestvuje na velikom festivalu, koji će se održati u Kolašinu, a dobili su najavu da će biti pozvani na Balkanskom festivalu u Turskoj krajem septembra ove godine.

ENKO KORAĆ