U Petnjici organizovan dječiji turnir u šahu pod sloganom „Naš potez“

Šahovski turnir za djecu održao se u OŠ „Mahmut Adrović“ pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava i nevladine organizacije Sjeverna zemlja.

Prvo mjesto na dječijem šahovskom turniru „Naš potez“ osvojio je Adin Šabotićn, dok je drugo mjesto zauzeo Edi Rastoder  i treće mjesto Dino Rastoder.

ŠK klub „Bihor” iz Petnjice je suorganizator dječijeg šahovskog nadmetanja.

ŠK „7. oktobar“ iz Podgorice započeo je ideju projekta šahovskih turnira za djecu u pet gradova, od kojih je jedan Petnjica.
Branka Milašinović, predsjednica ŠK „7. oktobar“ iz Podgorice zahvalila se svima na saradnji i kazala da iz ŠK „7. oktobar“ su srećni što su uspjeli da realizuju ideju šahovskog turnira „Naš potez“.

U sklopu projekta, ŠK „Bihor“ dobio je na poklon šahovsku tablu za OSI kao i softver za slijepe osobe.

ŠK „Bihor“ obratio se OŠ „Mahmut Adrović“ za prostoriju i Osnovna škola je ustupula hol u kojem se odigrao šahovski turnir.

Predsjednik ŠK „Bihor“ Denis Šabotić zahavlio se direkotru OŠ „Mahmut Adrović“ Almiru Pljakiću, BKCS-u, a najviše djeci koja su uzela učešće u ovom projektu kao i Branki Milašinović, koja je izabrala našu Opštinu za realizaciju projekta dječijeg šahovskog turnira „Naš potez“.

„Naš klub je i do sada pokazivao društvenu odgovrnost kroz aktivnosti u mnogim projektima. Nastojaćemo da u daljem radu doprinosimo zajednici i dajemo punu podršku ovakvim i sličnim projektima“, kazao je predsjednik ŠK „Bihor“ Denis Šabotić.

Denis Ramdedović u ime nevladine organizacije „Lice sa invaliditetom“ podržao šahovski turnir i bio prisutan na otvaranju i zatvaranju turnira, obratio se prisutnima i uputio zahvalnost što se ovakvim doprinosti da podigne svijest o potrebnoj ravnopravnosti osoba sa invaliditetom u našoj zajednici.

Pokrovitelj hrane i pića za sve učesnike na šahovskom turniru „Naš potez“  bio je BKC Sandžak iz Petnjice.

ENKO KORAĆ