HUMANOST BEZ GRANICA: ZK BIHOR U AKCIJI POMOĆI PORODICI SA CETINJA


Povodom novčane donacije ZK „Bihor“ porodici posebno lošeg materijalnnog stanja na Cetinju, iz O.Š. „Lovćenski partizanski odred“ koju pohađaju djeca iz ove porodice, oglasio se direktor škole Veljko Đukanović

Saradnjom Edina Latića, predsjednika Udruženja ZK „BIHOR“ iz Luksemburga i Sretena Vujovića, akademika DANU-a i istaknutog kulurnog radnika Crne Gore, poktrenuta je akcija za pomoć jednoj porodici u Crnoj Gori, koja je u situaciji materijalne/socijalne pomoći.

„I oni su naša porodica“ – oglasili su se iz udruženja i za vrlo kratko vrijeme prikupili sredstva za ovu porodicu (nećemo navoditi podatke o porodici iz objektivnih razloga).

„U ime porodice i u ime škole, iskazujemo najiskreniju zahvalnost Zavičajnom klubu „BIHOR“ iz Luksemburga na dodijeljenim novčanim sredstvima porodici na Cetinju, jer je na ovaj način Organizator pokazao da vjerske i nacionalne različitosti nijesu prepreka za razvijanje humanitarnih odnosa, već pokazatelj da se u multikulturalnoj i multietničkoj zajednici može zajednički djelovati.

Još jednom veliko HVALA Zavičajnom klubu „BIHOR“ iz Luksemburga”, naglasio je direktor Đukanović.

F.S.