VIDEO – MITA LIČINA PORUČIO NOVOJ VLASTI: MI NIJESMO SAMO GLASAČKA MAŠINA

Mita Ličina

U organizaciji FK Union 05 Kaj/Tetanže, ZK Bihor i Udruženje Luksemburg-Montenegro, organizovali su 21. maja na stadionu fudbalskog kluba, proslavu Dana državnosti Crne Gore.

Mita Ličina, predsjednik FK Union iz Luksemburga je u obraćanju rekao da je CG prije petnaest godina povratila nezavisnot koju je nepravedno izgubila 1918.godine.

“Želim da pozdravim predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića i da mu uputimo sa ovog mjesta podršku. Neće dijaspora zaboravit šta je on uradio za nas i ako mnogi pokušavaju da isprljaju njegov lik i djelo. Prolazimo kroz mislim najteži period od obnove nezavisnosti i ovo je jednom moralo da dođe, da vidimo kako i drugi vladaju.

Pokazali su se mnogo loše. Imaju vremena da isprave to i da nas ne minornizuju a to znači da nam ne uzimaju pravo glasa. Da nam ne uzimaju naše državljanstvo. Mi smo pomogli da se obnovi Crna Gora. Zato pojedini sada uživaju u našoj obnovi. Crna Gora je svetinja i ona se voli i odavde“, istakao je Mita Ličina i ukazao na izavu ministra policije, Sergeja Sekulovića da dijaspora šalje novac samo svojim rođacima.

„Nemoj da zaboraviš, ministre, da 80% koji mi donesemo u Crnu Goru, ostavimo ga na našem primorju. Taj novac puni državnu kasu. Nemoj zaboravit, ministre, da crnogorska dijaspora najveći donator u budžetu Crne Gore. Mi gledamo i mirni smo. Izabrala se takva vlasti i moramo to poštovati ali, počnite da radite nešto i za nas, jer mi mnogo radimo za vas. Mi nismo samo glasačka mašina. Mi smo tu da pomognemo naš narod u Crnoj Gori. Mi ne gledamo ko je Srbin, Crnogorac, ko Bošnjak, ko musliman, a ko Albanac, ko se u kojoj bogomolji moli. Za nas je Crna Gora i svi njeni građani isti. Nemojte nas dijeliti. Nećemo vam dozoviliti da nas podijelite i da ono što smo obnovili prije 15 godina, danas srušite“, istakao je Mita Ličina i poželio svim Crnogorcima i Crnogorkama najveću sreću i blagostanje.

DENI BOŽOVIĆ