PETNJICA: PROMOVISAN ROMAN “OČI U TAMI” FARUKA ŠABOTIĆA

U sali JU Centra za kulturu u Petnjici promovisan roman „Oči u tami“ Faruka Fara Šabotića

Na početku je maturntkinja SMŠ Šejla Huremović pročitala je odlomak iz romana .

Moderator skupa prof. mr Dijana Tiganj, istakla je da je Petnjica odavno postala centar književnih krugova a Centar za kulturu najbolji promoter zavičajnih pisaca, te nas ne čudi što autori baš ovdje žele promovisati svoja djela i predstavljati svoje stvaralaštvo.

„U starom dobrom duhu, sa tom tradicijom nastavljamo i sada u doba pandemije COVID 19, kao i uprkos mjerama, trudimo se da ljubiteljima pisane riječi, pružimo raznovrstan i bogat program, ovaj roman to svakako jeste“,kazala je mr Dijana Tiganj.

Na promociji romana „Oči u tami“ promoteri su bili: mr Mirsada Šabotić i mr Dijana Tiganj, dok mr Biljana Vukmanović nije uspjela da prisustvuje promociji ali je Dijana Tiganj pročitala dio recenzije romana „Oči u tami“ Faruka Šabotića.

Mr Mirsada Šabotić u svom obraćanju, zahvalila se autoru na njegovom romanu i kazala da nas je roman „Oči u tami“ večeras okupio.

„Književnost oplemenjuje, ona daje sliku svijeta. Književnost datira od nastanka čovjeka. Čovjek teži da sebe učini besmrtnim. Danas, da li mi to činimo, naravno na poseban način. Upravo onako kako je učinio naš autor, naš Faro. Napisao je roman koji će obilježiti njega kao ličnost, njegovu porodicu, jedno vrijeme i ostaće da traje vječno dok je na papiru i dok je svih onih koji će čitati ovaj roman. Iskreno mu čestitam i drago mi je da je uspio jer ovo je njegov prvi roman ali kao da je deseti“, kazala je mr Mirsada Šabotić.

Autor romana „Oči u tami“ Faruka Faro Šabotić živi u radi u Švajcarskoj od 1988. godine, sve do danas.

„Lijepo je slušati naše dame koje su govorile u romanu Oči u tami, hvala vam od srca na lijepim riječima. Želim svima da se zahvalim na podršci. Zahvaljujem se predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, koji je našao vremena da bude sa nama na promociji romana. Ističem zahvalnost organizatoru, direktoru JU Centra za kulturu Sinanu Tiganju, koji mi je pružio ruku i kazao mi, Faro, nemoj da brineš biće onako kako si poželio. Nije onako kako sam poželio, već je mnogo bolje.

Roman Oči u tami je moj prvijenac i vjerujem da će biti još mnogo toga“, kazao je autor romana Oči u tami, Faruk Faro Šabotić.

Autor je pročitao nekoliko djelov svog romana petnjičkoj publici i prenio emociju, koja je autora vodila do romana Oči u tami.

ENKO KORAĆ