SLATKIŠI SA OZNAKOM STRANKE: BS ZLOUPOTRIJEBIO DJECU I PETNJIČKU DŽAMIJU U POLITIČKE SVRHE?

Vše vjernika Medžlisa IZ Petnjica ukazalo je na navodnu zloupotrebu djece i petnjičke džamije u političke svrhe od strane Bošnjačke stranke.

Oni tvrde da su na očigled mnogobrojnih svjedoka, sinoć u centralnoj džamiji, djeci koja pohađaju mekteb, podijeljeni slatkiše u kesi, koja nosi naziv Bošnajčke stranke.

“U momentu dok se u Ramazanskim noćima okuplja veliki broj omladine i djece koja su budući dio džamije, neprimjereno je zloupotrebljavati kroz podjelu slatkiša djeci i promovisati svoju političku stranku i to još unutar džamije. Na osnovu reciprociteta, sjutra se pruža mogućnost drugim političkim subjektima da svoje političke stranke promovišu na taj način, jer djecu roditelji šalju u džamiju da bi se isključivo edukovala. Džamije ne trebaju da predstavljaju tržište političkih stranki. Djeca koja su ponijela kesu sa slatkišima svojoj kući, pitamo roditelje šta su oni pomislili kada su vidjeli kesu na kojoj piše Bošnjačka stranka, gdje šalju djecu

Oštro osuđujemo taj čin i ponašanje Medžlisa IZ u Petnjici kao i OO Bošnjačke stranke i zloupotrebu predsjednika Medžlisa, koji je ujedno odbornik Bošnjačke stranke u lokalnom parlamentu”, stoji u saopštenju više vjernika koje je dostavljeno Radiju Petnjica.

ENKO KORAĆ