LEGENDA U BIHORU: SAVIĆEVIĆ OBIŠAO RADOVE NA STADIONU FK PETNJICA

Predsjednik fudbalskog saveza Crne Gore, Dejan Savićević, obišao je danas radove koje se izvode na stadionu u Gusarama.

Njega je pored sekretara FK Petnjica, Anela Muratovića, dočekao i predsjednik opštine Samir Agović sa saradnicima.

Savićević je istakao da je pozitivno iznenađen i da je zadovoljan dinamikom radova kao i da je vidljivo da se napreduje iz dana u dan.

„Zbog toga što sjutra igrate odlučujuću utakmicu, savez je poslao prvoligaškog sudiju da sve to bude onako kako treba – pošteno, pa ko bude bolji, neka ide dalje. Nadam se da ćete biti dio baraža koji treba da počne ubrzo.

Imaćete dva teška protivnika i želim vam da uspijete da se kvalifikujete za Drugu ligu. Imate dobre i skromne uslove. To što je ostalo da se doradi na terenu, ja bih to nazvao šminkerskim poslovima i onda možete da odgovorite i da igrate ravnopravno sa svim ostalima iz druge lige. Dolaskom na čelo FSCG, prve investicije sam najavio na sjeveru Crne Gore i tako je bilo. Uradili smo dosta. Mislim da smo u pojedinim opštinama mogli da uradimo i više ali, sve je bilo do lokalnih samouprava koje su bile inertne. Gdje god lokalna samouprava imalo pokaže interesovanje, mi smo izlazili u susret“, istakao je predsjednik FS CG, Dejan Savićević.

Samir Agović, predsjednik opštine, istakao je zahvalnost na svemu onom što je fudbalski savez doprinio na poboljšanju uslova za petnjički fudbalski klub.

„Mi, kao lokalna uprava, se trudimo da maksimalno pomognemo jer se ovdje mora cijeniti i imati respekta prema entuzijazmu koji se gaji i zato se postižu rezultati. Cijenim vaš napor da unaprijediti sportsku infrastrukturu i da to posebno činite u malim i nerazvijenim opštinama. Mislim da smo i mi ovdje uradili ono što ste i vi očekivali od nas. Blagovremeno smo raspisali poziv i odabir izvođača da se radi kvalitetno. Mi smo spremni da vam pružimo podršku ne zbog toga što dijelimo neka uvjerenja kada je u pitanju država, već zbog kvaliteta rada saveza u proteklom periodu. Za nas je velika podrška i sa 30 hiljada eura jer su to prvi novci kada je u pitanju Petnjica i mislim da je to početak jedne plodne saradnje jer već imamo nekoliko najava da se izgradi pomoćni stadion. Na nama će biti da nađemo lokaciju a sve ostalo, kao i do sada u partnerskom odnosu. Ono što takođe želim da istaknem to je da je dijaspora veliki prijatelj FK Petnjica, da nam je predsjednik upravo čovjek iz dijaspore i da se veliki broj ljudi odaziva i da finasiraju rad ovog kluba na primjeran način“, istakao je između ostalog, predsjednik opštine Samir Agović.