(VIDEO) PETNJICA: ODRŽANO OPŠTINSKO TAKMIČENJE RECITATORA, POGLEDAJTE KO JE POBIJEDIO

Juče je u Petnjici, u organizaciji Centra za kulturu i Opštine Petnjica, održano VII Opštinsko takmičenje recitatora za osnovne i Srednju mješovitu školu.

Takmičenje je otvorio predsjednik opštine, Samir Agović koji je izrazio zadovoljstvo što i u prilikama izazvanim pandnemiiom, uz poštovanje epidemioloških mjera, Centar za kulturu organizovao tradicionalnu manifestaciju takmičenje recitatora škola sa područja opštine. „Književnost odnosno poezija kroz ljudsko trajanje i civilizaciju uvijek je izdvajala one koji su najbolje pisali stihove i kazivali ih. U mnogim epohama mnoge revolucije i mnogi pokreti su nastajali upravo zato što su bili nadahnuti književnošću, odnosno poezijom. Želim da vaša poezija, koju ste vi kazivali nadahne vaše drugare  i sve nas da jedino znanjem i umjetnošću možemo naprijed“, istakao je između ostalog Samir Agović na otvaranju.

Tročlani žiri u sastavu profesorka maternjeg jezika Samira Rastoder iz Rožaja, profesorka matenjeg jezika Irena Ivanović iz Berana i Izet Erović iz Bijelog Polja, dugogodišnji prosvjetni i kulturni radnik. Učešće u ovogodišnjem takmičenju je uzelo 28 takmičara koji su bili podijeljeni u tri kategorije: I – kategorija od I do V razreda, II – kategorija od VI do XI razreda i III – kategorija Srednja mješovita škola u Petnjici.

U I – kategoriji, prvo mjesto je osvojila Ajša Latić učenica IV razreda OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice, drugo mjesto je pripalo Minei Adrović  najmlađem takmičaru (II razred) OŠ Savin Bor a treće mjesto je osvojila Nejla Latić, učenica V razreda OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice

Kategorija od VII do XI razreda, prvo mjesto je osvojila Amini Kočan, učenici VII razreda OŠ „Mahmut Adrović“ iz Petnjice, drugo mjesto je pripalo Azemini Skenderović, učenici VII razreda OŠ „Trpezi“ dok je treće mjesto osvojila Alma Adrović, učenica VI razreda OŠ Savin Bor.

U kategoriji Srednje mješovite škole, prvo mjesto je osvojila Hana Muratović učenica III razreda srednje ekonomske, drugo mjesto je pripalo Šejla Huremović učenici IV Gimnazije  dok je treće mjesto osvojila Almina Ličina učenici II razreda Ekonomije.

Organizator je pobjednicima obezbijedio prigodne nagrade.

DENIS BOŽOVIĆ