(FOTO I VIDEO) OTVORENA HITNA POMOĆ U PETNJICI

Danas je u Petnjici otvarena jedinica za Hitnu medicinsku pomoć.

Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Suad Numanović, nije krio zadovoljstvo zbog otvaranja ovako značajne institucije u Petnjici.

„Za građane Petnjice je važno da će od danas pa na dalje imati 24 zdravstvenu zaštitu i tako 365 dana u godini.
Na taj način, ispunjavamo jedan od osnovnih uslova, a to je da svaki građanin Crne Gore ima dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu“, kazao je direktor Zavoda za hitnu i medicinsku pomoć Suad Numanović.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Veljo Čađenović:

„U proteklih mjesec dana, uložili smo trud i napor zajedno sa lokalnom upravom, kako bi građani Petnjice imali zdravstvenu zaštitu.
Uvjeril smo se da objekat ispunjava sve uslove, koje građani Petnjice zaslužuju i nastojaćemo da i dalje da poboljšavamo uslove da bi građani Petnjice imali efikasnu medicinsku zaštitu, kako ne bi odlazili do Berana, nego u svojoj opštini“

Predsjednik opštine Petnjice Samir Agović je pozdravio goste, a među nijma i dr Vesnu Lakušić, predsjednicu opštine Gusinje Anelu Čekić, poslanika Albina Ćemana, predsjednika SO Petnjica Mehmeda Adrović i Julijanu Zečević, direktoricu Doma zdravlja Berane.

„Danas prisustvujemo izuzetnom događaju, ovaj dan građani naše Opštine su od davno isčekivali i bilo je nekoliko inicijativa sa naše strane upućene prema resornom ministarstvu.

Želim da se zahvalim prethodnoj Vladi, koja je donijela Odluku za otvaranje ove jedinice kao i naravno aktuelnoj Vladi,koje realizuje naš opravdani zahtjev.
Svjedočimo najboljem pokazatelju kada su u pitanju interesi građana, da svi možemo da budemo humani i odgovorni.

Želim da se zahvalim svim ljudima na pripremi objekta i na pružanju logistike da se ovaj objekat otvori upravo 1. Aprila, za koji je najavljeno.
Mi smo početkom godine uputili zahtjev ministrici zdravlja, koja je brzo reagovala, poslala stručnu ekipu i ekipa je bila naterenu nekoliko puta, dala sugestije i evo, prisustvujemo ovom činu danas“, kazao je predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović.