Muhović osudio izjavu Leposavića: Bošnjaci nisu azilanti gospodo četnici!

Adnan Muhović

Izjava ministra Leposavića o negiranju genocida u Srebrenici svojevrsna je poruka Bošnjacima šta im misli postojeća vlast i pročetnička Vlada, kazao je funkcioner Bošnjačke stranke Adnan Muhović.

“Zamislite sad da je BS ušla u vlast sa njima kako bi nam bilo i sta bi rekli svojim biračima, bošnjačkom narodu, a i evropskim i američkim partnerima koji sve više uviđaju ko je nova vlast i kakve ciljeve ima. Crna Gora je u kandžama opasnog klero-fašizma, a posebno su ugroženi manje brojni narodi, naročito bošnjački, kojem se ne oprasta 2006.godine”, kaže i dodaje:

“Ovakva Vlada neće opstati čak i ako bude jedinstvena, a vjerujem da neće i da je vakat da njeni građanski elementi otkazu povjerenje i spase građanski koncept Crne Gore i pet naroda koji su danas vrlo ugroženi u Crnoj Gori. Sramno je da se premijer uopšte ne oglašava na ispad svog ministra, što razumijemo kao davanje podrške istom, a i sveukupnom konceptu srpskog nacio-šovinizma koji negira genocid, čime gura prst u oko Bošnjacima, ali i EU samim negiranjem suda u Hagu”.

“Počeli su sa “istragom” Bošnjaka iz institucija, a hoće da zavrse sa čišćenjem dijaspore iz biračkih spiskova. Neće lako moći! Bošnjaci nisu azilanti gospodo četnici”, zaključuje Muhović.