MINISTAR POLJOPRIVREDE OBEĆAO PODRŠKU BIHORSKIM PČELARIMA

Juče su, predsjednik Udruženja pčelara “Bihor” iz Petnjice, Sabro Ramčilović i sekretar Adis Ličina, prisustvovali sastanku u Ministarsstvu poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede u Podgorici.

Ličina, Stijović i Ramčilović

Predstavnike pčelara iz Petnjice primio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,  Aleksandar Stijović i državni sekretar u ovom ministarstvu Nebojša Veličković. Ovo je prvi put da udruženje bude u zvaničnoj posjeti resornom ministarstvu i bila je to prilika da se predstave izazovi i problemi sa kojima se susreću pčelari i ovo udruženje.

“Izloženo je dosta potreba i zahtjeva, a zajednički je istaknuta potreba za izgradnjom objekta za potrebe pomenutog udruženja, za čiju realizaciju je neophodno obezbijediti sredstva, ali i sprovesti proceduru oko ustupanja zemljišta za izgradnju”, istakli su predstavnici pčelara za portal radija nakon jučerašnjeg sastanka u Podgorici.

Ramčilović i Ličina su pored ostalog tražili da se u narednom periodu sagleda mogućnost subvencija za pčelare, posebno imajući u vidu značaj pčela za sveukupan razvoj poljoprivrede.

“Od predstavnika resornog ministarstva je iskazana spremnost da se na odgovoran način izađe u susret u rješavanju ovih i svih drugih opravdanih zahtjeva ovog udruženja. Nakon usvajanja Agrobudžeta za ovu godinu, sagledaće se finansijske mogućnosti i konkretno pružiti finansijska i druga podrška. Zajednički je ocijenjeno da je razvoj poljoprivrede šansa za razvoj opštine Petnjica, sjevera ali i cijele Crne Gore i da se treba podržati rad i projekti Udruženja pčelara iz Petnjice koje je kao udruženje održivog udruživanja i zajedničkog sagledavanja prepreka koje su za pojedince teže rješivi. Pomenuta je i dosadašnja dobra saradnja Udruženja sa opštinom Petnjica”, naglasili su petnjički pčelari sumirajući utiske nakon sastanka.

Ovo udruženje okuplja brojne članove sa cijele teritorije opštine Petnjica i jedno je od najbolje organizovanih i sa brojnim dosadašnjim realizovanim aktivnostima.

DENIS BOŽOVIĆ

PROČITAJTE JOŠ:

BIHORSKA PRIČA: MLADI STOČAR MERLIN MURATOVIĆ – TREBA SNAGE, ALI SAM SVOJ GAZDA