SREDNJA MJEŠOVITA ŠKOLA U PETNJICI DOBILA AUTOBUS ZA PREVOZ ĐAKA

Srednja mješovita škola u Petnjici je u okviru projekta „ Udaljenost od kuće do škole“ dobila minibus za prevoz učenika.

Direkor SMŠ u Petnjici Muhamed Adrović zahvalio je na finansijskoj podršci lokalne uprave, privrednika iz dijaspore za kupovinu minibusa istakavši da će minibus za prevoz učenika iz seoskih područja umnogome olakšati pohađanje nastave učenicima koji pohađaju našu školu u Petnjici.

„Uprava škole je prepoznala ovaj prolem koji direktno utiče na smanjenje broja upisanih učenika, povećanje broja izostanaka, slabljenje uspjeha učenika i nezadovoljstvo roditelja. Na organima škole ovaj problem kandidovan je prioritetno, nakon toga su se razmotrile činjenice i posljedice da bi se nakon toga preuzela aktivnost i definisan je ishod nabavke minibusa za potrebe učenika.

Saradnja sa lokalnom upravom, socijalnim partnerima i dijasporom u prevazilaženju ovog problema koji su uz finansijsku podršku opštine Petnjica, Fondacije Agović, Zetagradnje, Izeta Rastodera, Zavičajnog kluba „Bihor“ iz Luksemburga, Lovćen banke, Sejfa Osmanovića i džematlija džemata Dobrodole omogućili kupovinu vozila.

Ministarstvo prosvjete prepoznalo je ovaj problem, ne samo u ovom području već i u drugim opštinama. Ministarstvo refundira sredstva za prevoz učenika ali takođe ulaže napore kako bismo preko raznih donacija i saradnje obezbijedili vozila za prevoz učenika i olakšali školovanje djeci iz seoskih područja. Upravo ova donacija je primjer takve saradnje“, kazao je direktor SMŠ Muhamed Adrović.

Direktor je dodao da će donacija značajno poboljšati uslove obrazovanja djece i olakšati njihovim roditeljima.

Na kraju, direktor škole se zahvalio donatorima u ime kolektiva, učenika i roditelja čijoj će djeci minibus biti na usluzi i značajno olakšati uslove obrazovanja i najavio da će škola u saradnji sa relevantnim institucijama, građanima, dijasporom nastaviti rješavanje prevoza učenika u opštini Petnjica.

ENKO KORAĆ