PLJAKIĆ: POSLA IMA ZA ONOG KO HOĆE DA RADI, KNJIŽARA JE POTREBNA PETNJICI

Petnjica

Na području opštine Petnjica postoji pet osnovnih škola i Srednja mješovita škola, a učenici školski pribor i udžbenike uglavnom kupuju u Beranama, iako ponešto mogu naći i u petnjičkim prodavnicama.

Almir Pljakić

Prema riječima Almira Moke Pljakića koji još 2014.godine u Petnjici otvorio knjižaru, pa nakon šest mjeseci bio prinuđen da je zatvori, takav posao je bio isplativ, ali zbog manjka radnika neodrživ.

„Sa finansijskog apsekta, moram istaći da se isplatilo i pored toga što sam kratko vrijemebio u tom poslu. Zbog obaveza na drugom poslu, nijesam mogao da se posvetim radu u knjižari, pa sam tražio radnika. Međutim, mogu da istaknem da pojedini Bihorci koji danas ponajviše kukaju i pričaju o nezaposlenosti, tada kada sam i ja nudio poslovni angažman, nijesu imali sluha i glatko su odbijali. Tačno da je danas teže vrijeme nego li prije šest godina, ali posla ima samo ko hoće da posvećeno radi. Mladi ljudi kao da su izgubili kreativnost i prepušteni stanju beznađa i misle da se samo odlaskom iz Bihora može zaraditi kora hljeba“, istakao je profesor fizičke kulture, Almir Pljakić za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ