BD FOND JEDANAESTU GODINU ZAREDOM DODIJELIO STIPENDIJE

BD Fond

Jedanaestu godinu za redom, BD Fond iz Luksemburga dodjeljuje stipendije za jetime i studente.

Ovih dana je donešena odluka o broju studeneta koji će biti stipendirani od strane ovog udruženja i već danas kreću sa uplatom prvih stipendija u ovoj godini.

Odlukom Upravnog odbora BD Fonda, sedam studenta i tri jetima će primati stipendiju u ovoj godini. Studenti su sa područja opština Petnjica, Rožaja i Bijelog Polja a tri jetima su sa područja opštine Petnjica.

„Želim da se izvinim i da obavijestim sve one koji nijesu dobili stipendiju, da je koronavirus uticao na finansijsku situaciju, a samim tim i na broj studenata koje bi podržali. Naravno, ukoliko uspijemo konsolidovati finansijske tokove, podržaćemo još neke koji podršku i zaslužuju a prije svega želimo sve studente ohrabriti i zamoliti da budu uporni na svom obrazovanju jer, vjerujem da ćemo iznaći mogućnost i načina da ih podržimo. Misija ovog udruženja i svin nas koji radimo na ovom projektu je podrška i želja za uspjehon svakog mladog čovjeka na polju obrazovanja“, istakao je Enver Rastoder, koordinato BD Fonda za Crnu Goru.

DENIS BOŽOVIĆ