DŽEKA I MEHMED BESPOMOĆNI: ŽIVOT BEZ VODE U CENTRU PETNJICE; KOMUNALNO – PROCEDURA JE POZNATA, NEKA SE PRIJAVE ZA PRIKLJUČAK

Džeka Muratović i suprug Mehmed Muratovića, žive u kući koja se nalazi, reklo bi se, u centru Petnjice, odmah tu na stotinjak metara od zgrade Opštine.

Uprkos toj činjenici, supružnici žive bez vode u kući.

Muratovići žive sami i nijesu prikačeni na petnjički vodovod, a nemaju ni tehničku vodu za osnovne potrebe. Snalaze se kako znaju i umiju. Džeka i Mehmed žive sami a imaju dvije kćerke koje su udate i žive u inostranstvu.

„Živim sa čovjekom koji je na postelji i nemamo mogućnosti sami da dovedemo vodu u kuću. Bili smo nekoliko puta u Opštinu i žalili se na naš problem koji imamo od kako je došao vodovod do komšija oko nas.
Kuće oko nas imaju priključak na vodovod, jedino mi nemamo, niko ne brine za nas stare”, priča Džeka.

Dodaje da im se voda u malom bazenu koji koriste zimi zaledi, pa moraju do komšija da se snalaze.

“Ni mašini za veš ne možemo da priključimo. Kravu smo prodali, ništa živo nemamo, oboje smo oboljeli i iznemogli. Iz lokalne uprave niko nam nije ništa rekao do danas zbog čega smo jedina kuća na koju vodovod nije prikačen”, kaže Džeka.

Bračni par je nerijetko prinuđen da kupuje vodu.

„Prinuđeni smo da kupujemo vodu za piće, a stare smo osobe i teško se snalazimo. Šta možemo, vala sram ih bilo, ovdje smo u centru a prema nama niko glavu ne okrene“, zaključila je Džeka Muratović.

Iz Komunalnog preduzeća za portal Radija Petnjica su saopštili da je procedura za priključak na vodovod poznata, te da se bračni par Muratović nije prijavio za dobijanje vode i priključenja na vodovodnu mrežu.

“Kada su se potrošači prijavljivali za priključak na vodovod Popča, njih nije bilo i nijesu bili zainteresovani. Postoji procedura za priključak. Potrebno je da se obrate i kada se ispuni procedura biće priključeni na vodovodnu mrežu“, kazali su iz Komunalnog preduzeća.

ENKO KORAĆ