“SICILIJANKA” U PETNJICI: AGOVIĆ SREZAO IZDATKE ZA SPORT, ŠK “BIHOR” SKORO BEZ NOVCA U PREMIJER LIGI

Denis Šabotić

ŠK Bihor je, zahvaljujući dobrim rezultatima u prethodnom periodu, uspio da izbori status prvoligaša pa će u ovoj godini boriti sa prvoligaškim ekipama za pehar i plasman u Premijer ligu gdje se nalaze deset najboljih ekipa Crne Gore.

Već sledećeg vikenda, 14. i 15.novembra, u Podgorici će odmjeriti snage sa prvoligaškim klubovima gdje je je Petnjičanima pripala blaga uloga favorite pored ŠK Omladinac Budućnost i ŠK Zora čiji je član svjetski prvak Predrag Nikač.

Denis Šabotić

“Takmičenje za plasman u Premijer ligu je ove godine organizovano kroz dva ciklusa, skraćenom periodu zbog korona virusa. Igramo dva vikenda i, uz malo sreće, nadamo se plasmanu u Premijer ligu, među deset najačih ekipa Crne Gore.

Bilo nam je teško okupiti ekupu zbog nedostatka finansijskih sredstava, jer je predsjednik opštine na čudan način odlučilo da, umjesto 11 hiljada eura koje je opredijelila konkursom za sufinansiranje sportskih subjekata, prepolovi taj iznos i raspodijeli samo 5.500 hiljada eura na dva kluba koliko je registrovano u opštini, a od toga iznosa ŠK Bihor je dobio 900 eura što nije dovoljno ni za jedan vikend ovog takmičenja. Tome treba da dodam činjenicu da je još čudnije zašto se čekalo 11 mjeseci za donošenje odluke o iznosu raspodjele. Uz pomoć prijatelja kluba i donacijama lokalnih firmi i preduzeća, uspjeli da obezbijedimo sredstva i okupimo takmičare koje ćemo poslat na takmičenje i time da budu dobar reprezent naše opštine. Ove godine smo uspjeli da ostvarimo planirane aktivnosti ali, sledeće godine, ukoliko ne bude jača podrška opštine, upitno je da li će naši klubovi moći da se takmiči. Da napomenem, u našoj opštini egzistiraju dva kluba, mi i FK Petnjica. Oba kluba imaju visoke ambicije, ali te ambicije očigledno je da nema i prvi čovjek opštine pa nam na kašičici daje sredstva koja su nam neophodna. Ne može se sport u jednoj opštini razvijati sa izdvajanjem od 0,3% od ukupnog Budžeta što je slučaj kod nas, a u susjednim opštinama je preko 2%. Da predsjednik opštine ne vodi puno računa o razvoju sporta u našoj opštini, govori i podatak da u lokalnoj upravi ne postoji čak ni kancelarija za sport a da ne pričam o Sekretarijati za sport ili makar odjeljenju u okviru tog sekretarijata. I ovim putem želim da pozovem predsjednika opštine da ima ozbiljniji prstup prema sport u našoj opštini jer je sport sastavni dio zdravog života mladih Bihoraca a da ne pričam o promociji naše opštine kroz sport”, zaključio je Denis Šabotić, predsjednik ŠK Bihor za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ