(VIDEO I FOTO) SVEČANI PRIJEM ĐAKA PRVAKA

Danas je u JU OŠ „Mahmut Adrović“ održan prijem za đake prvake. Povod ove manifestacije  je dodjela udžbenika i pribora za  najmlađe.

Dragi prvaci, prosvjetni radnici, prije svega čestitam početak školske godine. Danas je poseban dan, počinje nova 2020/21 godina.
Želim posebno da se obratim našim najmlađim učenicima, dragim prvacima kao i svim učenicima, roditeljima i da čestitam početak nove školske godine i da poželim odličan uspjeh i primjeno vladanje u daljem školovanju.
Želim da poručim roditeljima, građanima, učenicima da se paze, da se pridržavaju mjera NKT-a, da ne brinu, da su njihova djeca od ulaza u školsko dvorište bezbjedna, jer ukoliko budemo slijedili mjere Instituta za javno zdravlje i Ministarstva prosvjete mislim da će biti manje problema, koje ćemo našim odgovornim ponašanjem svesti na minimum“, istakao je direkor Osnovne škole Rifat Ramčilović.

Potpredsjednik opštine Petnjica  Muslija Kalić obratio se u ime Opštine i predsjednika, koji je bio spriječen da prisustvuje svečanosti i čestitao u ime svoje i u ime upošljenika u lokalnoj upravi svim učenicima početak školske godine.

Usled pandemije korona virusa, koji je nemilosrdno zahvatio sve krajeve svijeta, pa i naš, ali na naše zadovoljstvo u našoj Opštini se dobro borimo, vodeći računa da se ispoštuju sve preporuke od nadležnih.

Opština Petnjica je obezbijedila udžbenike za prvake u opštini Petnjica.

Opština je zajedno sa donatorom, vlasnikom fabrike “La Viste” Reškom Adrovićem, obezbijedila maske svim učenicima od prvog do šetog razreda, kao i za u učenike prvog razreda Srednje škole.
Pored prvaka, Opština je iz svojih sredstava izdvojila donaciju za određeni broj socijalno ugroženih porodica, što će i u buduće raditi, kad se za to ukaže prilika.

Potpredsjednik se na kraju zahvalio direktoru i nastavnom kadru na brizi i posvećenosti, kako u vaspitnom tako i u obrazovnom načinu koji rade sve ove godine.

U ime nevladine organizacije „Lica sa invaliditetom“ Denis Ramdedović, koji je predsjednik, uručio je pet ruksaka sa priborom romskoj djeci iz Petnjice u saradnji sa fondacijom „Ruka prijateljstva“ iz Podgorice.

Na kraju, potpredsjednik Opštine Muslija Kalić, savjetnica u kancelariji za mlade Nermina Muratović, direkor Osnovne škole Rifat Ramčilović uručili su udžbenike prvacima, kao i predsjednik NVO”Lica sa invaliditetom” Denis Ramdedović.

ENKO KORAĆ