DURAKOVIĆ ČESTITAO DAN OPŠTINE: MOGLI SE URADITI VIŠE

Ervin Duraković
Na današnji dan, prije osam godina, sproveden je referendum za vraćanje statusa opštine Petnjici na kojem su građani pokazali jedinstvo i spremnost za ispravljanjem istorijske nepravde učinjene oduzimanjem statusa opštine.
“Od toga pa do današnjeg dana realizovan je određeni broj projekata od opšteg interesa, zaslugama Vlade Crne Gore, državnih organa i lokalne samouprave.
Međutim, očekivanja građana su bila znatno veća od ostvarenog što je doprinijelo povećanju nezadovoljstva, gubitku nade za boljim sutra i u konačnici nastavku iseljavanja i napuštanju ognjišta od strane mladih ljudi, što je posebno intenzivirano u poslednje 3 godine zbog apsolutizma vladajuće partije na lokalnom nivou.
Apsolutizam se nigdje nije dobro pokazao, pa ni u Petnjici. Svjedoci smo samovolje pojedinaca koji obnašaju rukovodeće pozicije, zloupotreba opštinskih resursa u partijske svrhe, nekorektnog odnosa prema koalicionim partnerima sa državnog nivoa što je bila kočnica za realizaciju brojnih projekata za dobrobit svih građana.
Mi u Bošnjačkoj stranci smatramo da se za Petnjicu moglo uraditi više,  i vjerujemo da je to moguće u narednom periodu uz drugačiji raspored snaga na političkoj sceni, što zavisi od vas, uvaženi sugrađani.
U ime Opštinskog odbora Bošnjačke stranke i svoje lično ime, čestitam Dan opštine svim bihorcima u zavičaju i dijaspori, uz želju da svaki naredni dočekujemo u boljim okolnostima donoseći ISPRAVNO političke odluke”, saopštio je Ervin Duraković, Predsjednik OO BS Petnjica