OTKAZANA AVIO LINIJA LUKSEMBURG – TIVAT

Luksemburška aviokompanina Lukser (Luxair) odlučila je, nakon konsultacija sa nadležnim ministarstvom obustavi letove ka Tivtu ovog ljeta, saznaje dopisnik TVCG iz Brisela.

Taj avio prevoznik ponovo će u oktobru razmotriti mogućnost otvaranja avio linije sa Crnom Gorom.

Podsjetimo, državljanima Crne Gore i Srbije, koji imaju prebivalište u tim zemljama od danas nije dozvoljen ulazak u Luksemburg, usljed nepovoljne epidemiološke situacije.

Shodno Odluci Vlade Luksemburga, avio kompanija Lukser je donijela odluku o otkazivanju leta na relaciji Luksemburg–Tivat, koji je planiran za nedjelju 19. jul.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, uprkos velikom interesovanju putnika za ovaj let koji je nadmašio očekivanja, a zbog nedavno donešene odluke luksemburške Vlade, kompanija Lukser je dužna da za sada otkaže ovaj let zbog pogoršane epidemiološke situacije u Crnoj Gori, u nadi da će uskoro biti u prilici da nastave sa saradnjom sa Aerodromima Crne Gore.

“Kulturno-informativni centar Crne Gore u Luksemburgu izražava zahvalnost putnicima na velikom interesovanju i nastojaće da blagovremeno obavijesti zainteresovane o novom datumu, pošto se steknu uslovi za realizaciju pomenutog leta”, saopštio je KIC CG u Luksemburgu.

PREUZETO: RTCG