NEVRIJEME U PETNJICI: IMANJA SKORO UNIŠTENA, POTREBNA POMOĆ DRŽAVE

Grad koji je juče padao na području MZ Vrbica, uništio je povrće i voćnjake, kao i kiša praćena snažnom grmljavinom, razorila je pojedine djelove putnih pravaca.

Veliku štetu ne usjevima pretrpjeli su poljoprivredni proizvođači sa područja Gornje Vrbice.

Sead Alibašić, zasadio je krompir, kupus, kukuruz, kaže da grad koji je padao sinoć, uništio je poljoprivredne usjeve koje je zasadio.

On je naglasio da su štete ogromne, te da poljoprivrednici područja Gornje Vrbice koje je juče pogodilo jako nevrijeme praćeno gradom neće imati skoro nikakve koristi od zasijanih usjeva.

“Zasadio sam oko 20 ari kukuruza, oko 15 ari krompira i 10 ari kupusa. Imam oko 50 ari vočnjaka. Šteta je ogromna, jednostavno je neprocjenjivo”, rekao je Alibašić.

Mustafa Adrović je istako za portal Radija da su u velikoj količini stradali plodovi koje je zasadio u Donjoj Vrbici u zaseoku Koprijevnica.
Na površini oko 80 ari, Mustafa je zasadio krompir, pasulj, kukuruz, kupus, papriku, luk, nešto tikava, prasa, grašak kao i stabla šljive i jabuke.

Pored rijeke takođe je oštećen put u dužini od jednog kilometra.

Mještani su pozvali nadležne da što prije reaguju i  pokušaju da saniraju štetu mještanima shodno mogućnostima, koja je nastala vremenskim nepogodama.

ENKO KORAĆ