ŠAH, FINALE NA VIDIKU: NA POLUFINALNOM TURNIRU DENIS ŠABOTIĆ ZAUZEO OD 5 DO 8 MJESTA

Polufinalni turnir u šahu

Proteklog vikenda je u Beranama održan polufinalni turnir u šahu u pojedinačnoj konkurenciji. Učešće na ovom turniru i borbu za finale uzeli su i šahisti ŠK Bihor iz Petnjice.

Najbolji rezultat je ostvario Denis Šabotić, zauzevši osmo mjesto sa osvojenih 3.5 poena od mogućih pet. Uzevši u obzir da četri igrača, od petog do osmog mjesta dijele isti broj poena, za očekivati je da se Šabotić pojavi u finalu seniorskog prvenstva Crne Gore u šahu.

“Ove godine, u veoma jakoj konkurenciji, moram biti zadovoljan sa ostvarenim plasmanom. Dijeliti od petog do osmog mjesta u konkurenciji jakih igrača, uvijek je dobar rezultat. Ovaj rezultat vjerovatno će mi omogućiti da se nađem na finalnom turniru koji će se u septembru održati u Podgorici gdje ću imati priliku da igram sa najboljim šahistima iz Crne Gore. Dovoljno je samo pobrojati par njih kao što su Đukić, Blagojević, Kalezić, Nikčević i drugi a igra sa njima uvijek donosi dodatnu motivaciju. Trenutno je meni, kao predsjedniku kluba ŠK Bihor, moj rezultat u drugom planu jer nam predstoji takmičenje u ekipnom kupu koje će se održati od 25 do 28.juna u Herceg Novom. Na ovom takmičenju ne možemo nastupiti u punom sastavu zbog pojave korona virusa i nemogućnosti da nam dođu i uzmu ušešće dvojica fida majstora, članovi našeg kluba. Svakako ćemo učestvovat sa našim domaćim raspoloživim snagama”, istakao je za portal Denis Šabotić, predsjednik ŠK Bihor. Na polufinalnom turniru u Beranama, učestvovalo je 33 igrača iz Pljevalja, Rožaja, Berana, Bijelog Polja, Andrijevice i Plava.

DENIS BOŽOVIĆ