HUMANITARNA AKCIJA – LUKSEMBURG ZA BIHOR: DO SADA PODIJELJENA POMOĆ ZA 30 DOMAĆINSTAVA, NA SPISKU 225

Juče je počela dostava humanitarne pomoći za najugroženije u Bihoru u okviru humanitarne akcije Luksemburg za Bihor, koja je pokrenuta od strane privrednika iz Luksemburga, članova ZK Bihor, kao i ljudi koji nisu iz Bihora, ali imaju dobre odnose sa našim ljudima koji žive i rade u Luksemburgu.

Akcija se sporvodi preko HO Bihor i Džip Kluba Bihor, a u sklopu sveukupnih napora borbe protiv korona virusa.

“Akcija je naišla na veliko interesovanje, kako donatora, volontera, tako i onih koji su u stanju potrebe i potrebno im je izaći u susret u ovim izazovnim vremenima.
Do sada smo radili na evidentiranju potencijalnih korisnika pomoći i zahvalili bismo se svima koji su nam pomogli da uradimo dobar posao. Do sada imamo prijevljeno oko 225 porodica sa oko 840 korisnika iz cijelog Bihora i svih naselja. Imamo korisnike svih nacionalnih i vjerskih pripadnosti i svima ćemo jednako izaći u susret. Zahvalii bi se svima onima koji su nam davali prijedloge kao i korisnicima koji su se prijavljivali našim koordinatorima. U narednom periodu ćemo obići sve evidentirane i uručićemo im pakete koji sadrže osnovne životne namirnice, a u zavisnosti od broja i strukture članova domaćinsta, vrši se i odabir potrepština”, saopštili su pokretači akcije.

Dodali su da je prije akcije održan sastanak sastanak sa opštinskim Operativnim štabom od kojeg je dobijena podrška za akciju. Uvažen je i dobar dio sugestija OOŠ.

“U srijedu 1. aprila, članovi Džip Kluba Bihor i aktivisti HO Bihor dostavili pomoć za oko 30 domaćinstava i to za uže jezgro Petnjice, Lješnicu, Laze i Koraće, a u narednom periodu ćemo nastaviti sa dostavom u druga naselja. Raduje nas što se još nekoliko udruženja i pojedinaca porijeklom iz Bihora odlučilo za slične aktivnosti koje će se realizovati na prostoru Bihora, što je, vjerujemo potvrda, da kao narod imamo visoku svijest o potrebi uzajamnog pomaganja, a posebno pomaganja zavičaju iako se svi, bilo gdje da živimo nalazimo u sličnim uslovima. Ovom prilikom želimo da uputimo čestitke i OOŠ Petnjica kao i svima koji pomažu naš narod i naš zavičaj i mislimo da sada treba da budemo društveno odgovorni i da poštujemo sve mjere koje je propislo Nacionalni koordinatni tim”, saopštili su pokretači akcije iz Luksemburga.

PROČITAJTE JOŠ:

PETNJICA (FOTO+VIDEO): STIGLA POMOĆ CRVENOG KRSTA – 200 PAKETA HRANE I 200 DŽAKOVA BRAŠNA