“UČI DOMA” I SA PORTALOM RADIJA PETNJICA

Uči doma

Radio Petnjica se uključuje u projekat Ministarstva prosvjete “Uči doma” i na svom portalu objavljuje baner linkovan na e – platformu projekta. Na taj način i preko portala radiopetnjica.me učenici mogu pratiti nastavu.

Više od 300 snimljenih predavanja u nekoliko dana, 100 uključenih nastavnika, emitovanje nastave na tri TV kanala i njena dostupnost na e-platformama, samo su dio onoga što je u nekoliko dana urađeno u prosvjeti, kako bi se kreirao koncept učenja na daljinu “Uči doma”.

Početak koncepta učenja na daljinu, sa brojnim sadržajima i kanalima za njegovu realizaciju, pozdravio je premijer Duško Marković.

“Iskazujem zadovoljstvo što je Ministarsvo prosvjete sa ustanovama obrazovanja i partnerskim organizacjama moju inicijativu pokrenulo u kratkom roku. Cilj je da naša djeca zadrže kopču sa nastavom i da ostanu kod kuće dok traju mjere zaštite od COVID 19”, kazao je Marković.

Uči Doma nastava podrazumijeva emitovanje video materijala iz 14 predmeta, u skladu sa nastavni planom, i to iz matematike, crnogorskog, engleskog, italijanskog, francuskog, njemačkog i ruskog jezika, istorije, geografije, sociologije, hemije, biologije, fizike i informatike.

Predavanja će biti emitovana na tri TV kanala – TVCG 2, MNE Sport 1 i MNE Sport 2, koji su preimenovani u kanale pod nazivom UčiDoma, i imaće gotovo 100 odsto pokrivenost u Crnoj Gori.

Nastava će se emitovati prema sljedećem rasporedu: od prvog do petog razreda osnovne škole na RTCG2 – Učidoma; od šestog do devetog razreda osnovne škole na UčiDoma1; od prvog do četvrtog razreda srednje škole na UčiDoma2.

Kako je istakao ministar prosvjete Damir Šehović, materijal će biti dostupan na posebno pripremljenom YouTube kanalu Uči doma, koji je praktičan i pristupačan, sa plejlistama po razredima.

PROČITAJTE JOŠ:

AGOVIĆ TRAŽIO POJAŠNJENJE OD SIMOVIĆA: POŠTUJEMO MJERE, ALI PETNJIČANI MORAJU DO BERANA ZA LJEKOVE, GORIVO….