ELVIR BABAČIĆ IZ KARANTINA: TU SAM GDJE SAM, BOLJE NEGO DA NEKOG ZARAZIM KUĆI

Elvir Babačić

Kada je krenuo put Luksemburga da posjeti sestru i zeta, prije tridesetak dana, Elvir Babačić nije ni slutio da će njegov povratak u domovinu biti tako komplikovan, a još manje se nadao da će dobiti besplatno “ljetovanje” u sobi sa pogledom na more. Elvir je jedan od 86 putnika koji su sinoć došli avionom iz Brisela, smješten sa ostalima u karantin u Igalu u cilju prevencije od korona virusa.

Tu sam đe sam, možda i bolje u ovaj karantin nego kući. Kući bi možda poslije pet -šest dana došao u iskušenje da malo prošetam. Ovako je dobro i zbog mene ali i zbog moje djece, žene, komšija…“, kaže Babačić.

Ovaj četrdesetpetogodišnjak, otac troje djece sa prebivalištem u Podgorici, gdje radi i stvara, kaže da su uslovi u karantinu više nego dobri.

Smješten sam u sobi sa drugom sa kojim sam i pošao u Luksemburg. Vojska nas čuva, donose nam hranu na vrata. Imamo TV, internet, klimu i mali balkon da udahnemo vazduh. Dali su nam i broj telefona za kontakt. Čak su nas i pitali hoćemo li u sobi da budemo sami ili sa još nekim“, kaže Elvir, Podgoričanin, porijeklom Bihorac.

Za organizaciju prebacivanja iz Luksemburga do Brisela pa do Crne Gore kaže da je bila odlična i bez greške.

Komunicirali smo mejlovima. Kad smo sletjeli sinoć oko 22.30, pregledali su nas na aerodromu, smjestili u dva autobusa i dovezli do Igala“, ispričao je kratko Elvir.

On će, zajedno sa ostalih 86 putnika u karantin ostati 14 narednih dana.

SAMIR RASTODER