MUFTIJSTVO SANDŽAČKO: NA RASPOLAGANJU VLADI CG PROSTORIJE U PETNJICI, BIJELOM POLJU, BERANAMA, PLAVU, GUSINJU, PLJEVLJIMA I ROŽAJAMA

Kujević

Muftijstvo sandžačko poručilo je Vladi Crne Gore da su spremni da ustupe svoje prostorne i ljudske kapacitete u zajedničkoj borbi protiv širenja zaraze korona virusom.

“Cijelo čovječanstvo pa tako i mi ovdje u Sandžaku i cijeloj Crnoj Gori živimo teške dane.

U ovoj situaciji treba da budemo svi jedna strana i da uložimo maksimalne napore da sačuvamo ljudske živote. Jer život je jedna od pet univerzalnih vrijednosti radi čijeg očuvanja su objavljeni svi nebeski i propisani zemaljski zakoni.

Veoma je važno što su zvanične instance preduzele ozbiljne preventivne mjere za suzbijanje širenja virusa COVID19.

Pozivam sve pripadnike vjere Islama da poštuju smjernice zvaničnih institucija jer nam je to stroga i vjerska obaveza radi očuvanja života.

Muftijstvo sandžačko ustupa  ljudske i prostorne kapacitete svih svojih ustanova u Petnjici, Rožajama, Bijelom Polju, Pljevljima, Beranama, Plavu i Gusinju Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti u Crnoj Gori u cilju ujedinjevanja energije u borbi protiv zajedničkog neprijatelja koje je zadesilo i naše društvo.

Posebno će Centar za humanitarni rad Hajrat intenzivirati svoj rad i djelovanje na humanitarnom polju kada su u pitanju najugroženije osobe od ovog virusa u smislu dostavljanja elementarnih životnih namirnica i lijekova do njihovih kuća.

Svi moramo ostati staloženi, pribrani, puni nade, optimizma i molbi da će Milostivi i Svemogući Stvoritelj otkloniti ovu kušnju od svijeta čim prije kako bismo nastavili da živimo još kvalitetnije i bolje”, kazao je muftija sandžački hfz. Abdurrahman ef. Kujević

PROČITAJTE JOŠ:

PETNJICOM U DOBA KORONE: NARODNE SU SVE SVETE – BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI