PETNJICA: FOKUS GRUPA ZA BOLJE USLOVE ZA POLJOPRIVREDNIKE

Juče je u maloj sali zgrade Opštine Petnjica održano istraživanje za poljoprivredne proizvodjače u Petnjici. NVO “Centar kreativnih vještina” u okviru projekta “Plasman domaćih poljoprivrednih proizvoda – izazovi i šanse”
U okviru ovog projekat poljoprivredni proizvodjač iz Petnjice imali su prilike da istaknu svoje stavove o poljoprivrednim proizvodima koji bi bili brend sa sjevera Crne Gore.
 “Fokus grupa bila je sastavljena od poljoprivrednika sa područja Opštine Petnjica iz različitih grana poljoprivrede. Grupa je popunila ankete i predstavila stavove o ovoj temi i dali punu podršku projektu.
“Fokus grupa poljoprivrednika iz Petnjice je naglasila da su glavni nedostaci u vezi poljoprivrede nedostatak brenda, poteškoće sa plasmanom proizvoda i nedostatak mlade snage te njihov odlazak. Na kraju je konstatovano da se mora pronaći način kojim se će postaći mladi za bavljenje poljoprivrednom i da se apeluje na Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja za preuzimanje svih neophodnih i dodatnih mjera kako bi se riješili problemi koji imaju poljoprivredni proizvodjači u Petnjici”, istakla je za portal Radija Petnjica Darka Mališić saradnik projekta.
ENKO KORAĆ

PROČITAJTE JOŠ:

SAZNAJTE KOJE SU SELO U PETNJICI ZVALI “MALA MOSKVA”