ZAIM LIČINA: GDJE JE ZAVRŠIO NOVAC OD DONACIJA ZA MLJEKARU “ZORA”

Zaim Ličina

Predsjednik OO SNP Petnjica Zaim Ličina podsjetio je propali projekat beranske mljekare „Zora” koja je pokrenuta 2002. godine u Beranama. Tada je, potpisan ugovor o formiranju mljekare „Zora”, čiji su akcionari bili Ministarstvo poljoprivrede, Agencija „Luks – divelopment” iz Luksemburga i Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz nekoliko sjevernih opština uz obećanje, kako kaže Ličina, da će u njoj, uz otvaranje dvadesetak otkupnih centara i angažman brojnih farmera, uposliti više od sto radnika. Prvobitno je bilo zamišljeno, tvrdi predsjednik OO SNP Petnjica, da mljekara uposli do 50 osoba iz Petnjice, povratnika iz Luksemborgura,a na kraju se ispostavilo da se radilo o čistoj prevari.

“Tih godina, ljudi koju su odlazili u Luksemburg, nakokon nekoliko mjeseci boravka, vratili su se svojim domovima u tadašnjoj velikoj mjesnoj zajednici Petnjica, ali i pored obećanja, niko nije ponudio da se zaposle u mljekari u Beranama.

Javna tajna je da se mljekara koja je otvorena u Beranama trebala da se otvori u Petnjici. Vlada Luksemburga je opredijelila donaciju namjenski za mještanje tadašnje mjesne zajednice Petnjica.

Glavni problem za nerealizaciju ovog projekta je u tadašnjoj vlasti u Beranama, koju je obnašao DPS na čelu sa Vukom Golubovićem.

Poštovana dijasporo, pozivam Vas da izvršite pritisak na nadležne koji su preuzeli donaciju, zbog toga jer je Luksemburg ozbiljna država, u čijim džepovima je novac završio, jer u Petnjici, danas nema mljekare”, zaključuje Zaim Ličina predsjednik OO SNP Petnjica.

ENKO KORAĆ

MEDIN ZVEROTIĆ, NAJMLAĐI ČOBANIN U BIHORU: SA OVCAMA OD CIGLENSKIH PLANINA DO DOLOVA