OO BS PETNJICA: DPS ĆE SVOJIM NERADOM PETNJICI VRATITI STATUS MJESNE ZAJEDNICE

OO BS Petnjica

Opštinski odbor Bošnjačke stranke Petnjica saopštio je da posljednje saopštenje i analitički prikaz ministarstva ekonomije o Petnjici kao najnerazvijenijoj opštini u Crnoj Gori samo potvrđuje tvrdnje Bošnjačke stranke da je DPS upropastio opštinu Petnjica, a njeno stanovništvo, kako kažu, sveo na jedva 2500 stanovnika.

“Crveni alarm za Bihor neprestano gori i skoro pa da više i nema vremena da se nešto uradi, ali bi trenutna apsolutistička vlast morala da podnese račun građanima i Vladi Crne Gore, a DPS kao partija čiji opštinski odbor samostalno vrši vlast u Petnjici da hitno smijeni lokalno rukovodstvo i da ih postavi na mjesta koja im po svim prirodnim i intelektualnim parametrima pripadaju, a s obzirom da su partija koja se zalaže za razvoj poljoprivrede, očekujemo da brzo počnu sa rješavanjem ovog problema u tom smjeru.

Ovo iz razloga što ako DPS nastavi da vodi politiku opštine na dosadašnji način ovo će brzo postati pusta zemlja. Petnjica je jedina opština koja ne isplaćuje apanaže odbornicima  jer je predsjednik opštine umislio da mu je to lični budžet, što je presedan.

Naravno, novca ima za raznorazne nepotrebne stvari i u okviru samog lokalnog DPS-a postoje neslaganja oko partijskog budžeta i sličnih stvari. Nezamislivo je da opština preživljava samo od sredstava iz egalizacionog fonda, a da nema radnih mjesta u realnom sektoru i da se priča o njima svodi na predizborne trikove i obmane DPS-a.

Ako se ovako nastavi, a sigurni smo da hoće, petnjički DPS će brzo svojim nečinjenjem i neradom oduzeti status opštine Petnjici i vratiti je na status mjesne zajednice. Poštovani Bihorci, ne dozvolimo im to i na jesenjim izborima pošaljimo ih tamo gdje im je mjesto”, saopšteno je iz OO BS Petnjica.

Pročitajte još:

OO BS PETNJICA: DPS ĆE SVOJIM NERADOM PETNJICI VRATITI STATUS MJESNE ZAJEDNICE